Vandring i Nepal – Everest Base Camp via Cho La passet och Gokyo Sjöarna

Vandring i Nepal – Everest Base Camp via Cho La passet och Gokyo Sjöarna 16450 SEK, 19 Dagar

Det här är troligen den enda trekket som varje trekkare önskar att ta åtminstone en gång i livet!


Detta är en lång och mödosam vandring och man måste vara välförberedd och ordentligt acklimatiserad för att klara den. Man ser Mount Everest och tre till av världens högsta bergstoppar - Lhotse, Makalu och Cho Oyu. Man ger sig in i några av dalarna som ligger nedanför Everest, framför allt i den avlägsna Gokyo dalen med dess vackra turkosa sjöar och glaciärer.
Höjdpunkter:
• Fantastiska vyer mot Mount Everest och de andra närliggande bergstopparna
• Tempelstaden Katmandu
• Det vänliga Sherpa folket och deras unika religion och kultur

OBS. P.g.a. det svåra läget i Nepal som följd av den förödande jordbävningen ställer vi in alla avresor till Nepal. Vi önskar den nepalesiska befolkningen all lycka och hoppas att landet lyckats resa sig igen och attrahera turister på nytt. I dags läget har Penguin Travel inga turister i området.

 


Resplan:


Dag 1: Ankomst i Katmandu
Vi går igenom tullen, transfer till hotellet. Övernattning i Katmandu.

Dag 2: Katmandu (1310 m) - Lukla (2827 m) - Phakding (2652 m)
Transfer till flygplatsen och flyg till Lukla, vilket är en spännande upplevelse i sig – flygfältet ligger på en backe och avståndet mellan banans ändar är ungefär 60 m. Ankomst i Lukla och början av första dagens vandring. Det är en lätt vandring mellan några byar som slutar i Phakding. Där övernattar man på ett gästhem.
Vandring: 5 timmar

Dag 3: Phakding - Namche Bazar (3440 m)
Vi följer Dudh Kosi floden i ungefär 2 timmar och sedan klättrar vi sakta i en brant led till Namche. Längst vägen njuter vi av de första vyerna mot Everest (8848 m), Nuptse (7879 m) och Lhotse (8516 m). Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6 timmar


Dag 4: Namche - acklimatisering (3440 m)
Acklimatiseringsdag i Namche Basar. Vi njuter av en ledig dag på vägen till Everest Base Camp. Man kan tillbringa dagen i den trevliga byn, ta flyget från Syangboche, umgås med Sherparna eller bara passa på och avnjuta den vackra naturen. Övernattning på ett gästhem.

Dag 5: Namche Basar - Phortse Thanga (3500 m)
Först går leden upp till Namche från höger, vi går över en bergsås och hamnar i en flank på högra sidan. Sen går leden nedåt och blir till en serpentinväg som leder till Dudh Kosi floden. Phortse Thanga är en avskild by med ungefär 60 hushåll och den ligger vid Dudh Kosis flodbank. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 5 timmar

Dag 6: Phortse Thanga - Dole (4200 m)
Här blir det en till kort acklimatiseringsdag. En brant uppstigning genom skogen, som snart tar slut och blir till en bergsluttning. På vägen passerar vi bebyggelserna Tonga (3950 m) och Gyele (3960 m). Man avnjuter häpnadsväckande vyer mot Khumbila och Tawachee under hela dagens vandring. Dole (4200 m) är en vacker gräsgrön dal. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 3.5 timmar

Dag 7: Dole - Machherma (4410 m)
Det blir en till dag av korta promenader. Först går leden nedåt till en fin dal med stora vattendrag. Sedan fortsätter den vidare till en mysig by som heter Luza (4360 m) och till slut kommer vi fram till Machhermo dalen (4360 m). Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 3.5 timmar

Dag 8: Machherma - Gokyo (4750 m)
Dagen börjar med vackra vyer mot Cho Oyu (8201 m) och de bergen som omgiver glaciären Ngozumba. Dagens höjdpunkter är några sjöar som vi passerar och korsningen med stigen som går över Cho La passet. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 4 timmar


Dag 9: Gokyo - Gokyo Ri (5360 m) och vandring till Thangna (4700 m)
Tidigt på morgonen tar vi oss på en brant uppstigning till toppen av Gokyo RI (5357 m). Där finns det gott om underbara vyer över Gokyo-dalen, den stora Ngozumba glaciären och en otroligt vacker panoramavy över hela Khumbu-bergkedjan. Bland de höga bergstopparna som man kan se på vägen är Cho Oyu (8201 m), Everest (8848 m), Lhotse (8516 m), Nuptse (7879 m), Makalu (8481 m), Cholaste (6335 m), Tabuche (6495 m) och Gychung Kang (7922 m). Därefter tar vi vägen tillbaka till Gokyo (4750 m) оch vandrar längst dalen tills vi når Thangana (4700 m) – Cho La Pass basläger. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6 timmar


Dag 10: Thangna - Chola pass - Dzongla (4843 m)
Denna dag blir en av de mest krävande. Själva passet är inte så svårt men den är väldigt brant och dessutom finns det en glaciärtravers på östra sidan. Man måste vara försiktig för leden är vertikal och det finns mycket is som gör leden hal. Vi tar oss uppåt från Phedi genom en trång dal och en stenig led. Ju högre upp vi kommer, desto vackrare blir vyerna. Vi går förbi en istäckt sjö och kommer fram till toppen av Cho La pass (5368 m), smyckad med böneflaggor. På vägen dit avnjuter vi den majestätiska vyn över bergsåsarna Kyajo Ri, Tengkangpoche, Numbur och Kangchung. Efter Cho La pass blir det en brant nedstigning mot Dzongla (4830 m). Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6-7 timmar


Dag 11: Dzongla - Gorakhshep (5150 m)
Leden går upp och ner under dagen tills vi till sist kommer fram till Lobuche (4910 m). Denna tur bjuder på jättebra vyer mot bergtopparna Ama Dablam, Nuptse-Lhotse, Everest, Pumori och Lobuche. Vi avslutar dagen med nedstigning till Gorakh Shep (5140 m). Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6-7 timmar


Dag 12: Gorakhshep - Everest Base Camp – Gorakhshep
Idag börjar färden till Everest Base Camp (5364 m). Leden går över en glaciär och snötäckta klippor. Kring Everest Base Camp kan man också se några frusna sjöar och bergstopparna Pumori (7165 m), Lingtren (6713 m), Khumbutse (6 639 m), Nuptse (7879 m) och Lhotse (8516 m). Mount Everest är inte synlig från Everest Base Camp men man kan däremot se den under resans gång. Den bästa vyn från Everest Base Camp är mot Khumbu isfall. Därefter återvänder man till Gorak Shep. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6-7 timmar


Dag 13: Gorakhshep Kalapathar och vandring till Dingboche (4413 m)
Tidigt på morgonen fotvandrar vi från Gorakshep upp till Kalapathar för att njuta av härliga vyer över de många Himalaya och en av världens vackraste soluppgångarna. Först går leden upp i ungefär en halvtimme tills den når den platta marken. Därefter blir leden brant och går upp till Kalapathar (5545 m). Dagens höjdpunkt är soluppgången över Everest (8848 m), Lhotse (8516 m), Nuptse (7879 m), Ama Dablam (6856 m), Thamserku (6623 m), Kangtega (6783 m), Kusum kangaru (6367 m), Cholaste (6335 m), Tabuche (6495 m), Lobuche (6090 m), Lingtren (6713 m), Khumbutse (6639 m), såväl som Khumbu isfall och ett par sjöar. Efter det vandrar vi tillbaka till Gorakshep och fortsätter vidare till Dingboche. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 6 timmar

Dag 14: Dingboche - Tengboche (3870 m)
Dingboche ligger precis vid ingången till Chukhung dalen. Därifrån ser man både dalen och Ama Dablam genom molnen. På vägen dit kan man även se Lhotse – Nuptse muren och Everest i bakgrunden. Vi tar en paus för att njuta av den fantastiska vyn. Till slut kommer vi fram till Tengboche där vi övernattar på ett gästhem.
Vandring: 6 timmar

Dag 15: Tyangboche - Namche Basar (3446 m)
Fotvandring till Namche basar. Leden går ner till Dudh Kosi floden, där man kan se en hel del vattendrivna bönekvarnar. Leden fortsätter vidare till Sagarmatha Nationalpark genom tall- och cedarskog. Övernattning på етт gästhem.
Vandring: 6 timmar

Dag 16: Namche Bazaar - Lukla (2800 m)
Vi fortsätter nedåt och går tvärs över Dudh Kosi floden. Vi går längst stranden tills vi når Phakding. Vi vandrar vidare till Lukla och det syns bara mindre och mindre snö längst vägen, vilket innebär att det svåraste är redan förbi. Nu börjar det här äventyret ta slut. Om ett par timmar kommer vi fram till Lukla där vi kan koppla av och ägna oss åt den lokala kulturen. Övernattning på ett gästhem.
Vandring: 7-8 timmar

Dag 17: Lukla – Katmandu

Vi tar ett 30-minuters morgonflyg till Katmandu och sedan åker vi till hotellet. Vi har fritid, då man kan passa på och titta lite i tempelstaden Katmandu. Övernattning på ett hotell.


Dag 18: Katmandu
Ledig dag i Katmandu. Övernattning på ett hotell.

Dag 19: Avgång från Katmandu
Vi åker till fllygplatsen och tar flyget.

Visum: Man kan söka visum till Nepal vid ankomst. Visumavgiften är $40 och visumet är giltigt i 30 dagar.
 


Priset inkluderar:
Boende på turisthotell (del i dubbelrum) i Katmandu med frukost
övernattningar i enkla gästhem (under trekket) med helpension
engelsktalande lokal bergsguide
bagagetransport (1 bärare per 2 personer)
trekkingstillstånd
flygbiljetter Kathmandu-Lukla-Kathmandu
samlad transfer från/till flygplatsen
all transport (enligt program)

Ingår ej:
Visumavgift
lunch och middag i Kathmandu
privata utgifter
dricks
reseförsäkring
allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'

Ytterligare tjänster:
Tillägg för mindre grupp: vid mindre grupp (dvs 2-3 pers.) – 1110 SEK


Fotogalleri


Vandring i Nepal – Everest Base Camp via Cho La passet och Gokyo Sjöarna (Nominell 4.77 / 5 Baserat på 268 Recensioner)
Pris
16450 SEK
Reslängd
19 Dagar
Enkelrum
1100 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Deltagarantal
min. 4 people
Bokningskod
Nepal
Rundresa i Centralamerika 16000 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 7450 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...