Rejs trygt og sikkert!

Skidåkning i Iran - Dizin

Skidåkning i Iran - Dizin

En riktig skidupplevelse i Iran! Dizin bjuder på en av de längsta skidsäsongerna och imponerande 2 700m höjd.

Resans höjdpunkter
Dizin skidorten – den första skidanläggningen i Iran som är godkänd av FIS för internationella skidtävlingar
Skidfaciliteter – 3 kabiner på liften, 2 liftar, 7 dragliftar. Bakcarna är lämpliga för all t.em. erfarna skidåkare som kan åka på svarta pister eller offpist.
Offpist skidåkning – Dizin är känt som en de mest spännande offpist destinationer. Det finns möjlighet att hyra erfaren offpist guide på plats (de flesta utbildade i Europa). Skidpatrollen är välutbildade och tillförlitliga.

 


Reseplan:
Dag 1. Teheran – Dizin

Ankomst (på egen hand och räkning) till Teheran där vår lokala representant möter oss; transfer till hotellet i Dizin (ca3t). Var god planera din ankomst till Teheran senast kl 13:00. I annat fall bör du planera 1 extra övernattning (ej inkl.) i Teheran.

Dag 2 - 3. Dizin
Skidåkning på egen hand. Övernattning i Dizin.

Dag 4. Avresa
På förmiddagen åker vi skidor (avhängande avresetid) och efter lunchen är det transfer tillbaka till flygplatsen i Teheran för hemresa (på egen hand och räkning).

 

I grundpriset ingår: ►3 nätter på 4*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► frukost lokal engelsktalande chaufför/guide ► visum support
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, försäkringar, liftkort; hyra av skidutrustning, oförutsedda utgifter i samband med dåliga väderförhållanden; privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: +50€/pass (per 1/5 2013) – var god se informationen nedan  ♦ Enkelrum (i mån av plats) -vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans. ♦ Förlängning (tillval): ytterligare dagar i Dizin -> +50 EUR pp (del i dubbelrum) eller +85 EUR:- (enkelrum); extra natt i Teheran -> +45 EUR:-/pp/natt (del i dubbelrum) ♦ Liftbiljett (tillval): ca 20-22USD/pp/dag (beställs och betalas på plats) ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats.

OBS! Turen kan organiseras för

- Endast 2 personer: fråga om pris

- Endast 3 personer: fråga om pris

Bra att veta:  ♦ Glöm inte att ta med dig förutom i original också kopior på ditt pass, flygbiljett och försäkring ♦ Resekassan rekommenderas kontant i EUR/USD. Betalkort fungerar inte på orten. ♦ Vi rekommenderar att man i sin planering försöker att undvika torsdagar och fredagar då orten brukar vara fullpackad  ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar i Dizin/Teheran. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Trots att på plats finns det möjlighet att hyra utrustning är det klokt att ta med dig åtminstone dina egna pjäxor. ♦ Det är förbjudet att föra in i Iran alkoholhalltiga drycker och griskött. ♦ Klädstil: Iran är ett shiamuslimskt land där sharialag tillämpas. Kvinnor måste täcka håret med en scarf och bör inte bära kläder som avslöjar kroppens former.

Visum:  Turistvisum för skandinaviska medborgare går att få vid ankomsten på Theran (IKA and THR) flygplats. Ta med 50 € och 2 passfoton. Visumet gäller 15 dagar. OBS. Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor och utan Israelstämplar. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik). Om du har ett annat pass bör du kontakta i god tid ambassaden för närmare information.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Dizins väderprognos.

Vi rekommenderar resa i perioden:   december - mars

Nödvändig utrustning:  Vi rekommenderar att man ta med sig sin egen utrustning som man känner sig bekväm i. Glöm inte solglases och solkräm.


Fotogalleri


Skidåkning i Iran - Dizin (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 347 Recensioner)

Vi rekommenderar flygresa med Turkish Airlines. Du kan själv ordna flygbiljetten eller vi kan hjälpa till mot en avgift. Turkish Airlines tillåter 30kg incheckat baggage utöver ditt handbagage. Flygbolaget tillåter mot avgift att ta man ta med skidbag dock detta måste ordnas i förväg, i samband med din bokning av flyg.

Deltagarantal
Min. 4 persons
Bokningskod
IRANSKI
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...