Rejs trygt og sikkert!
Rundresa i Sudan

Rundresa i det gamla Nubien, längs Stora Nilen och Sudans öknar!

Fram till 2011 var Sudan det största i yta land på den afrikanska kontinenten. Numera är Sydsudan en egen stad. På resan kommer vi att uppleva landets dramatiska natur samt de stora kulturella och historiska skatterna. Vi kommer att se de imponerande pyramiderna, fler i antalet än i Egypten. Det är många som besökt landet som betraktar det som det mest spännande resmålet i världen. Nu är det din tur att bygga din egen uppfattning om detta!

Resans höjdpunkter
Khartoum – Sudans pulserande huvudstad beläggen där den Vita Nilen möter den blåa
Naga and Meroe - kända med sina tempel och pyramider
Nubiskaöknen – orden saknas att beskriva dess landskap

 


Reseplan:

Dag 1. Khartoum
Ankomst (på egen hand och räkning) till Khartoum. Transfer till vårt hotell och inkvartering.

Dag 2. Khartoum
Stadsvandring. På förmiddagen besöker vi National museet och därefter kyrkogården med den tillhörande museum i minne av Mahdi. På eftermiddagen åker vi till Omdurman, Sudans f.d. huvudstad. Övernattning i Khartoum.

Dag 3. Khartoum – Dongola
Efter frukosten styr vi norrut mot Dongola. På vägen passerar vi några mysoga byar på landsbygden. I Dongola besöker vi två Kristen kyrkor Övernattning i tältcamp i Dongola.

Dag 4. Nubien
Idag fortsätter vi in i öknen. Här talat den lokalbefolkningen ingen arabiska och därmed är islam som religion obefintlig. Vi besöker Soleb templet – ett av de vackraste egyptiska templen i landet. Övernattning hos en lokalfamilj.

Dag 5. Karima
Dagens höjdpunkt är Bayudaöknen, ett fantastiskt område kantat av bergen och nästan ingen växlighet. Vårt sista stopp är den lilla staden Karima vid foten av Jebel Barkalbergen i den nubiska öknen. Övernattning i gästhus.

Dag 6. Karima
Vi besöker det urgamla Amontemplet och den kungliga gravplatsen av kungariket Napata vid byn El Kurru. Övernattning i ett gästhus i Karima.

Dag 7. Karima – kryssning på Nilen
Vi besöker marknaden i Karima innan vi ger oss ut i öknen. Vi gör en kort kryssning på Nilen med tid att utforska de små öarna på området. Därefter besöker vi pyramiderna i Nuri. Övernattning i gästhus.

Dag 8. Meroe
Idag fortsätter vi sydost in i öknen. Vi utforskar Meroes kunliga nekropol vackert belägget på sanddyner. På eftermiddagen besök på ruinerna efter en kunglig stad, nästan hela begravd under sanden. Övernattning i tält.

Dag 9. Naga- Khartoum
Efter frukosten styr vi söderut mot Baga med besök i några av templen. Vi fortsätter mot Musawwarat El Sufra där vi besöker Elefanttemplet och Leontemplet innan vi kör mot Khartoum. Övernattning på hotell.

Dag 10. Avresa
Transfer till flygplatsen och hemresa (på egen hand och räkning).


I grundpriset ingår:  ► 3 nätter på 3*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) i Khartoum; 4 nätter på lokala gästhus (med delade faciliteter) samt 2 nätter i tält campingplatser på turen utanför Khartoum ► frukost i Khartoum samt helpension på turen utanför Khartoum ► 1 flaska mineralvatten/dag ► samlad transfer från/till flygplatsen ► all transport jfr. program ► entréavgifter (enligt program) ► kryssning på Nilen ► svensktalande färdledare från Penguin Travel (vid min 8 personer) ► engelsktalande lokal guide ► visuminbjudan (dock ej själva visumet) ► fotografering och resetillstånd (där det behövs enligt program)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: ►flygresa ►måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’ ►drycker och dricks ►turistvisum ►vaccinationer ►försäkringar ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ►Turistvisum (på egen hand): vi hjälper till med inbjudan ►Enkelrum (i mån av plats): gäller enbart hotellen ►Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta: ►turens längd: 10 dagar/9nätter (exkl. resdagarna) ►p.g.a. infrastruktur kan små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/resrutten) förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ►Glöm inte passet ►Valuta: valutan i Sudan är sudanska pund (SDG). Vi rekommenderar att man har sin reskassa i USD som är lätt att växla och tas emot, speciellt i Khartoum. Betal-/kreditkort är icke gångbara i landet. ►Många områden i landet är förbjudna för turister zoner. Turister får inte heller resa in i västra delen av Sudan eller Dafur. Gränsen mot Tchad är stängd. Sydsudan enligt UDs rekommendationer ska undvikas för besök.

Visum:  Alla EU-medborgare behöver visum till Sudan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum; inga Israeliskt visum eller stämplar. Var god skicka till oss en skannad kopia (i färg och hög upplösning) på ert pass i samband med din beställning av resan.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   september - april


Fotogalleri


Rundresa i Sudan (Nominell 4.95 / 5 Baserat på 326 Recensioner)

Vi rekommendera flygresa med Turkish Airlines, British Airways. Lufthansa m.fl. flygbolag.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
Sudan
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...