Rejs trygt og sikkert!

Albanien med bil på egen hand

Albanien med bil på egen hand

Albanien är fortfarande ett av de minst utforskade länderna i Europa, även om det har mycket att erbjuda den äventyrliga resenären. På denna kör-själv-semester kommer du att dyka djupt in i landets historia när du besöker gamla monument och charmiga gamla städer. Du slås av den vackra naturen när du kör genom de magnifika Ceraunian-bergen eller kopplar av på den albanska rivieran med det kristallklara blå vattnet.

Turhöjdpunkter:
♦ Tirana
- även känd som "Albaniens huvudstad med sina många färger"
♦ Llogara - En vacker nationalpark i Ceraunian Mountains
♦ Blue Eye - ett naturfenomen, en källa till klart blått vatten som springer från mer än 50 m djup.
Berat - förklarad museumstad, även känd som "staden med de 1000 fönstren", UNESCO: s världsarvslista


Reseplan:   

Dag 1. Tirana flygplats - Tirana
Idag väntar en representant för Albania2Go på dig på flygplatsen och tar dig till ditt hotell i Tirana. Efter incheckningen kan du gå runt och se några viktiga attraktioner, som det nya Skanderbeg-torget med statyn av Skanderbeg, Et'hem Bey-moskén i det sydöstra hörnet av torget, klocktornet bredvid moskén och några av regeringsbyggnaderna i söder. Du kan också besöka Pyramiden och Blloku-området, som var stängt för vanliga människor under kommunismen och här hittar du också huset Enver Hoxha.

Dag 2. Tirana - Durres - Berat
Bilen kommer att släppas av på ditt hotell runt kl. 09.00. När du väl har inspekterat bilen får du nycklarna och du kan börja köra mot Berat, men innan du kommer hit kan du ta ett kort stopp i Durres och se amfiteatern. Efter detta stopp, fortsätt till Berat. Som finns på UNESCO: s världsarvslista. Byeb är också känt som "staden med de tusen fönstren". Efter att ha checkat in på hotellet kan du gå runt staden Mangalem och fortsätta till slottet och Onufrim-museet. Människor bor fortfarande inom slottets murar, precis som sina förfäder. Onufri var en albansk mästare-ikonmålare från 1500-talet, som målade i många ortodoxa kyrkor i Albanien och Grekland (2 timmars bilresa)

Dag 3. Berat - Ardenica - Apollonia - Vlora
Efter frukost är det dags att promenera runt gatorna i Berat innan du går mot Vlore, men innan du når hit kan du besöka Ardenica, ett ortodoxt kloster från 1200-talet. På denna idylliska plats måste Albanias nationella hjälte ha varit gift på 15: e Efter Ardenica kan du stoppa Apollonia, som ligger på den berömda Via Egnatia. Apollonia grundades på 700-talet f.Kr. av grekiska kolonister och under romarna blev det en blomstrande storstad med 50 000 invånare under 2000-talet som låg vid floden Aos som nu kallas Vjosa. Klostergården (där det nu finns ett museum) inrymde en bysantinsk kyrka från 1300-talet. Härifrån är det cirka en timmes bilresa till kuststaden Vlore. (2-3 timmars bilresa)

Dag 4. Vlora - Llogara nationalpark - Himara - Porto Palermo - Saranda
Idag kör du uteslutande längs den albanska rivieran med utsikt över Joniska havet till Saranda. Efter cirka 45 min. det finns möjlighet till ett stopp för att njuta av den fantastiska utsikten från Llogara Pass. Härifrån kör du till byarna Dhermi och Himara, där du kan stanna för en kaffe eller lunch och ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Sedan kan du fortsätta till Porto Palermo, med Ali Pashas slott, som ligger som en barriär i det blå vattnet - ett skydd för landet. Porto-Palermo-viken var en gång en hemlig ubåtsbas under regimen. Man kan fortfarande se den nästan övergivna basen och tunneln. Härifrån är det ungefär en timmes bilresa till hotellet i Saranda (2,5 timmars bilresa

Dag 5. Saranda - Butrint - Ksamil - Blue Eye Source - Gjirokastra
Efter frukost, gå till Gjirokasra, men innan du kommer hit besöker du Butrint, ett UNESCO: s världsarvslista. Staden grundades av trojaner under det första årtusendet f.Kr. och beboddes i flera århundraden. Efter Butrint kan du besöka Ksamil Island för en kopp kaffe eller lunch och njuta av utsikten över Korfu. Efter denna korta paus kan du köra till källan som heter Blue Eye, som kommer från underjordiska källor och härifrån finns det ca. 45 min. kör till UNESCO-staden Gjirokastra, som sägs vara en av de vackraste historiska städerna i Albanien och känd som museumstaden. Här kan du besöka Albaniens största fästning, byggd på 400-talet och som rymmer National Arms Museum. Du kan också besöka Enver Hoxhas födelseplats, som idag är Etnografiskt museum.
(2 timmars bilresa)

Dag 6. Gjirokastra - Tirana
I dag har du hela morgonen att promenera på Gjirokastras gator, där du kan se de platser du inte såg dagen innan (du kan också se Skendulis hus framför etnografiska museet och Hoxhas atombunkrar under slottet) och sedan bara njuta av freden och lugnet i stadens gamla stad. När du väl har sett vad du vill finns det cirka 3-4 timmars bilresa till Tirana (4 timmars bilresa)

Dag 7: Tirana - Tirana flygplats
Beroende på din flygavgång kan det finnas tid att ta en promenad runt Tirana innan du kör till flygplatsen.


Priset inkluderar:
Transfer från flygplatsen till hotell i Tirana dag 1
Hyr en bil från dag 2 till dag 7
Boende i standardhotell (B&B)

Ingår ej:
ingångsbiljetter
Måltider och drycker som inte nämns i programmet

Ytterligare tjänster:
Pris för ensamresenärer: på begäran


Fotogalleri


Albanien med bil på egen hand (Nominell 4.88 / 5 Baserat på 26 Recensioner)
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...