Vandring vid Salzkammergut-sjöarna

Vandring vid Salzkammergut-sjöarna 7400 SEK, 8 Dagar

Salzkammergutregionen är en välkänd semesterort i Österrike, som sträcker sig från Salzburg till Dachsteinbergen.

Området bjuder på 76 sjöar, varav vissa är kända för att städerna S:t Wolfgang, Mondsee och Gmunden sträcker sig vackert över deras bredder, medan andra är ensamliggande och dolda. Namnet ”Salzkammergut” betyder "innehavet av saltkammaren" och är nedärvt från den kungliga saltkammaren - den myndighet, vars uppgift var att driva de dyrbara saltgruvorna i det Habsburgska riket. Rutten tar dig över berg och tvärs över sjöar, förbi naturunderverk och berömda platser. Vår vandring vid Salzkammergut-sjöarna börjar i S:t Wolfgang, som ligger vid norra stranden av Aber- och Wolfgangsjön, där du tar en båttur och vandrar runt sjön med utsikt till bergen Schafberg. Under de närmaste dagarna upplever du också den idylliska Schwarzensee, Burggraben Klamm - en vild klyfta med vattenfall, naturreservatet Eglsee (vida känt för sin orkidérikedom på sommaren), Mondsee, Wartenfels-borgen, Fuschlsee (som sägs vara den klaraste och renaste av Salzkammergut-sjöarna och erbjuder vackra och orörda stränder, som är ideella för badning) och inte minst en av de lokala attraktionerna - linbanan som leder upp till toppen av bergen Schafberg, som förmodligen är det bästa stället att njuta av regionens sjöar.

Resans höjdpunkter
Burggraben Klamm - magnifik ravin med flertal olika vattenfall kantade av stupa klippväggar
Bad Ischl - en bad och kurort vid floden Traun; här ligger den berömda Kaiservilla som är fortfarande i Habsburg-Lorraine kajserfamiljens ego
St. Wolfgang - döpt efter biskopen av Regensburg (på 900-talen); staden bjuder på många historiska plazas, romantiska alléer och vandringsleder i omnejden. Besök staden vackra katolska kyrkan (från 876).


Reseplan:

Dag 1. Ankomst: Fuschl am See
Ankomst (på egen hand och räkning) till Fuschl am See; check in på hotellet där du får karta och vägbeskrivningar (på engelska).
 

Dag 2. Fuschl - Mondseesjön
Idag vandrar vi upp till ”Wartenfels”-ruinerna, men fina vyer över Mondsee- och Irrsee sjöar. Sedan följet vi leden upp till toppen av Schoberberget och ned mot Mondsee.
Vandring: ca 4-5.5 t, 10 km, upp/nedstigning: 350 m/550 m

Dag 3. Mondseesjön - Atterseesjön - Wolfgangseesjön
Vi tar den lokala bussen (på egen hand och räkning) till Unterach vid Atterseesjön där vandringen börjar. Leden går längs sjön och vidare till „Burggraben Klamm“, en bedårande klyfta med flera vattenfall, och till den pittoreska Schwarzenseesjön. Nedstigning mot Wolfgangseesjön.
Vandring: ca 5 t, 15 km, upp/nedstigning: 400 m/350 m

Dag 4. Wolfgangseesjön - Bad Ischl
Turen fortsätter genom Blinklingmoos naturparken och vidare längs Ischlfloden till den lilla sjön Nussensee i närheten av kejsarens sommarresidens Bad Ischl.
Vandring: ca 5.5 t, 19 km, upp/nedstigning: 200 m/250 m

Dag 5. Bad Ischl - Ausseerland
Efter frukost följer vi leden utmed den saltvatten pipeline till Rettenbachdalen och upp till Blaa alp i Loser bergmassivet i Ausseerland.
Vandring: ca 5.5 t, 19 km, upp/nedstigning: 450 m/200 m

Dag 6. Ausseerland - Hallstatt
Dagensetapp tar oss längs Traun flodens bredd till sommarorten Bad Aussee. Leden genom den vackra Koppentaldalen. Möjlighet att besöka Koppenbruehler grottorna. Vi tar båten till den historiska staden Hallstatt.
Vandring: ca 5.5-6 t, 22 km, upp/nedstigning: 200 m/400 m

Dag 7. Hallstatt - Fuschl am See
Idag tar vi båten över Hallstätter See-sjön till Bad Goisern. Därifrån fortsätter vi till fots till Bad Ischl där vi tar den lokala bussen (på egen hand och räkning) til Fuschl. Övernattning.
Vandring: ca 5.5-6 t, 21 km, upp/nedstigning: 100 m/150 m

Dag 8. Avresa
Vi åker (på egen hand och räkning) till flygplatsen eller vidare enligt eget program.


Bra att veta: turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: moderat ► ingen ankomst på fredagar ►transfers (tillval): privat transfers från/till flygplatsen/tågstationen i Salzburg kan anordnas (vid förfrågan; bokas och betalas vid bokningstillfällen).

Att ta sig hit: Med tåg/flyg till Salzburg och vidare buss till Fuschl am See (ca 40 min). Alternativt kan man åka tåg till Bad Ischl och ca1t to Fuschl. En del hotell erbjuder gratis parkering; det finns allmänna parkeringar (mot betalning på plats, ca 30EUR/vecka). Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden: juni-september


Priset inkluderar:
7 nätter på familjpensionat och hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
bagagetransport
välkomstmöte
vandringskart och detaljerad vägbeskrivning på engelska (levereras vid ankomsten)
båtbiljetter på sjöarna Wolfgangsee och Hallstätter
24/7 telefonassistans

Ingår ej:
Flygresa
transport från/till flygplatsen och allmäntransport
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréavgifter
försäkringar
lokal turistskatt
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats): +1750/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans)
bussresa från Mondsee till Unterach; från Gosausee till Hallstatt och från Bad Ischl till Fuschl: ca. 10 EUR per person (betalas på plats)
förlängning (tillval): eventuellt extra nätter i Fuschl am See


Fotogalleri


Vandring vid Salzkammergut-sjöarna (Nominell 4.9 / 5 Baserat på 316 Recensioner)
Pris
9000 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8150 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Bokningskod
AUSLZKMR
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...