Sachsiska kusten och De vita klipporna i Dover (England)

Sachsiska kusten och De vita klipporna i Dover (England) 9600 SEK, 8 Dagar

Den saxiska kustvägen är uppkallad efter en rad historiska befästningar vid Kent. Byggd i slutet av den romerska eran som ett försvar mot de saxiska inkräktarna. Rutten inkluderar några av de finaste kustvandringslederna i England. En oöverträffad mångsidig natur med bland annat White Cliffs of Dover och panoramautsikt över Romney-myren, som markerar den gamla kusten vid Folkestone och Rye. Rutten är rik på historiska sevärdheter och litterära föreningar. Härifrån invaderade romarna Storbritannien. Senare landade St. Augustin här för att föra evangeliet till det angelsaxiska riket Det rike som normannerna senare tog. De byggde stora fästningar som Dover Castle. Rutten följer den sydöstra kusten som den var för ungefär 1500 år sedan. 


Reseplan:   

Dag 1: Sandwich
Ankomst och övernattning i Sandwich - en historisk stad vid Stour River. Det var en av de ursprungliga fem medeltida hamnarna. Stadens sevärdheter är olika - här finns fortfarande många ursprungliga medeltida byggnader, inklusive flera listade hus, de gamla stadsmuren, kyrkor, fattiga hus och inte minst den vita kvarnen. Sandwich var en gång en viktig hamn - nu belägen 3 km från havet, atmosfäriskt belägen mitt i myren i East Kent. Det närliggande Richborough-fortet är kanske den viktigaste av alla romerska platser i Storbritannien. Det intygar både början och den närmaste och slutet av den romerska eran.

Dag 2: Sandwich - White Cliffs of Dover - St. Margaret
Stour River flödar in i Engelska kanalen söder om Sandwich och rutten följer kusten söder och väster genom Deal och Walmer och passerar den plats där romarna först landade under deras erövring av England. Vandringsleden stiger upp mot de vita klipporna i Dover och den tredje natten på resan tillbringas i byn St. Margaret nära South Foreland.
Vandring: 18 km

Dag 3: St. Margaret - Dover - Folkestone
Rutten går över de vita klipporna och passerar genom Dover och upp till toppen av North Downs ovanför Dover. Boende nära Folkestone.
Vandring: 20 km

Dag 4: Folkestone - Dymchurch
Den saxiska kustvägen går ner från North Downs och korsar Greensand Ridge för att nå Romney Marshs stora slätter. Den femte natten tillbringas i Woodchurch, nära kuststaden Dymchurch, en plats som tidigare var förknippad med smuggling.
Vandring: 18 km

Dag 5: Dymchurch - Appledore
Rutten följer den tidigare kustlinjen på myrens norra sida mellan låga klippor och passerar några öde byar. Övernattning i Woodchurch
Vandring: 18 km

Dag 6: Appledore - Råg
Efter Appledore korsar stigen den gamla havsbotten till Isle of Oxney. På andra sidan den här ön går stigen längs Royal Military Canal in i Rye gamla stad, där den sjunde natten tillbringas.
Vandring: 18 km

Dag 7: Råg - Hastings
Fortsätt din resa genom Winchelsea över Fire Hills till slutet av den saksiska kusten i Hastings. Boende Hastings.
Vandring: 18 km

Dag 8: Avresa
Resan avslutas efter frukost

Praktisk information: ► Det här är en lätt vandring, men måttlig över White Cliffs och Greensand, där det finns några branta stigningar och nedfarter ► Observera att det är mycket svårt att boka övernattningar på den resan under de lokala heliga dagarna såvida inte resan är bokat i god tid. ► Alla Londons flygplatser har bra tågförbindelser till Sandwich. London Gatwick är närmast och därifrån går ett tåg till St.Pancras station och framåt ett tåg till Sandwich. Restid ca. 3 timmar. Från London Heathrow igen kan du ta ett tåg till St. Pancras och ett tåg vidare till Sandwich, resan är också cirka 3 timmar. Det går direkttåg från Hastings till Gatwick Airport ca. varje timme. Att komma tillbaka till London Heathrow från Hastings är inte så lätt och det finns flera alternativ som kan ses på www.traveline.info. Tågavgångar och biljettpriser kan kontrolleras på www.nationalrail.co.uk

Rekommenderad reseperiod: april - oktober

Nödvändig utrustning: solida vandringsstövlar och vandringsstrumpor (med ett extra par strumpor i ryggsäcken), en liten ryggsäck, 1 x vattenflaska med 1 liters kapacitet, insektsmedel, solglasögon, solhatt, solskyddsmedel, kompass, ficklampa, första hjälpen-kit

 


Priset inkluderar:
7 nätter i delat dubbelrum i små hotell och pensionat med frukost (privat bad garanteras inte alltid)
transport av bagage
karta och vägbok på engelska (lämnades in på det första hotellet)
24-timmars telefonassistans

Ingår ej:
Flygbiljetter
reseförsäkring
transport från / till flygplatsen och andra transporter
drycker och måltider som inte nämns
entréavgifter
andra personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Solo-resetillägg: 250 EUR


Fotogalleri


Sachsiska kusten och De vita klipporna i Dover (England) (Nominell 4.96 / 5 Baserat på 45 Recensioner)
Pris
9600 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4400 SEK

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
UK_BritishWalks
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...