Rejs trygt og sikkert!

Den Kariska vägen – vandra längs den Egeiska kusten

Den Kariska vägen – vandra längs den Egeiska kusten 5100 SEK, 8 Dagar

Den kariska vägen I den sydvästra delen av Turkiet är en av de mest natursköna vägarna som landet har att erbjuda. Vandringen går längs det fantastiska kustlandskapet som är uppdelat i otaliga små och stora halvöar och genom täta, gröna skogar med vita glödande stenar över havet. Under vandringen kommer du att uppleva mångfalden i Turkiets natur.

Resans höjdpunkter:
♦ Hydas – besök ruinerna av den antika staden som går tillbaka till den hellenistiska perioden.
♦ Loryma – en gammal stad i den romerska provinsen Karia
♦ Gökovabukten – njut av en fantastisk utsikt över Egeiska havets klara blå vatten


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst
Transfer från Dalaman flygplatsen (ungefär 2 ½ timmar) till Bozburun som ligger på halvön med samma namn

Dag 2. Forntida Hydas och Kariska grav
Transfer till den fridfulla byn Turgut. Därefter går du genom olivlundar och skogbackar till ruinerna av den gamla staden Hydas som ligger på en smal ås. Njut av panoramautsikten över de många bergen och vikarna. Efter att ha passerat graven av en karibisk prinses kommer du att vandra till de idylliska kaskaderna och små vattenfall av en bergsström. I Bayır kan du njuta av en kopp te under ett mäktigt planträd. Transfer tillbaka till hotellet.
Vandring: 5 timmar.

Dag 3. Östkusten och Amos
Transfer till Bayır. Du kommer att vandra genom ett spektakulärt landskap över en hög platå upp till en bergsadel. Du fortsätter längs kusten och kommer fram till Kumlubük vars strand inbjuder dig att ta ett varmt och avkopplande bad. Under transfern tillbaka till hotellet har du ett kort stopp vid ruinerna av den antika staden Amos med sin grekiska teater och en fantastisk utsikt över Marmarisbukten.
Vandring: 4 ½ timmar

Dag 4. Lorymabukten
Dagens vandring börjar vid den lilla hamnen Serce. Genom karstiskt landskap går du längs kusten med fantastiska vyer över de många vikarna. Till slut kommer du fram till Lorymabukten med den gamla staden Loryma som ligger på en liten halvö. En kort omväg är valfri här. Du går tillbaka in i landet över en platå med gamla träd. En kortare version av turen är också möjlig.
Vandring: 4 eller 5 ½ timmar

Dag 5. Vandra till kusten
Transfer till Bahceli bondgård. genom en terrasserad hög dal går din väg upp till en sadel där du kan njuta av en fantastisk vy över havet. Med utsikt över det djupa Egeiska havet, leder en panoramabana högt uppe över kusten. Efter att ha nått kuststaden Selimiye har du transfer till Akyaka.
Vandring: 4 timmar

Dag 6. Gökovabukten
Från Akyaka vandrar du huvudsakligen genom de stora gamla skogarna längs kustbackarna. Du kommer att njuta av den vackra vyen över Gökovabukten. Från en restaurang vid havet har du transfer tillbaka till Akyaka.
Vandring: 4 ½ timmar

Dag 7. Mt. Sakar
I slutet av turen kommer du att njuta av en charmig vandring med “bergig karaktär”. Från Turnalı går du upp till kullens kant under Sakars höga bergsytor – det perfekta stället för att vila med en fantastisk utsikt över bergen på Datca halvön. En historisk serpentinbana leder dig till Kiransahili hamnen och därifrån har du transfer tillbaka till hotellet.
Vandring: 4 ½ timmar

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatsen (ungefär 1 timme) och avresa.

I grundpriset ingår: ► 7 övernattningar del i dubbelrum med egna faciliteter med frukost och middag ► 6 picknick luncher (dag 2-7) ► alla transfers enligt program ► bagagetransfer ► detajlerade vägbeskrivningar ► vandringskarta

Detta ingår inte i resans pris:
► flygbiljetter och offentlig transport ► försäkringar ► dricks ► entreer ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► andra personliga utgifter

Övriga tillägg: ► enkelrum ► “Solo traveller” tillägg: enkelrum tillägg plus 1600 SEK
 


Fotogalleri


Den Kariska vägen – vandra längs den Egeiska kusten (Nominell 4.81 / 5 Baserat på 314 Recensioner)
Pris
5100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
TR_selfguided
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...