Rejs trygt og sikkert!

St. Paulus stigen – Vandring i Taurusbergen

St. Paulus stigen – Vandring i Taurusbergen 5150 SEK, 8 Dagar

St. Paulus stigen är löst baserat på vägen som St. Paulus tog då han gjorde sin första evangeliseringsexpedition och är den näst längsta vandringsruten i Turkiet. Den sträcker sig över de vilda, robusta och majestätiska Taurusbergen som är 2200 m hög och ger dig en fantastisk utsikt över de omgivande snötäckta topparna. Din väg leder dig genom dramatiska och täta ek- och tallskogar och alpina landskap. Över breda höjder kommer du till traditionella gårdar där du kommer att mötas av lokalbefolkningen med gästfrihet och besöka gamla ruiner som är en påminnelse om landets härliga förflutna. I slutet av resan kommer du fram till Eğirdir-sjön som är den tredje största sjön i Turkiet och med sina turkosa skimrande vatten ligger det vid foten av det mäktiga Barla-berget.

Resans höjdpunkter:
♦ Taurusbergen – utforska det massiva bergskomplexet och njut av den fantastiska utsikten som erbjuds därifrån
♦ Eğirdir-sjön – den tredje största sjön i Turkiet och utan tvekan en av de vackraste där.


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst
Ankomst till Antalya. Transfer till ditt övernattningsställe i Antalyas gamla stan.

Dag 2. Karabük
En kort transfer tar dig in i mitten av Taurusbergen till den gamla byn Demirciler. Leden leder dig genom tallskogar mot det mäktiga berget Bozburun (2505 m). Efteråt vandrar du genom cederträd med vacker utsikt över den pisidiska ruinstaden Selge. Transfer till ditt övernattningsställe i Karabük.
Vandring: 6 timmar

Dag 3. Köprülü kanjon
Transfer tillbaka till Selge. Forntida romerska stigar leder deg genom bergslandskapet i Köprülü kanjon nationalparken. Njut av den fantastiska utsikten över Taurusbergen och den djupa kanjonen Köprülü. Tillbaka till Beşkonak.
Vandring: 4 ½ timmar

Dag 4. Çaltepe
En transfer tar dig till Gövez. Genom täta tallskogar och robusta Taurusbyar kommer du att gå till en plats där du kan njuta av en magnifik utsikt över Köprülü-kanjonen och de omgivande bergen. Därefter går du längs gamla pastorala spår till slutet av dagens vandring i Çaltepe byn.
Vandring: 5½ timmar

Dag 5. Kasımlar
Först har du transfer till byn Kesme och därifrån går du genom gamla romerska stigar genom ett vildt och stenigt landskap. Hela vägen är fylld med berg, koniska bergformationer och kanjoner som är nästan 3000 m höga. Återigen kan du njuta av en fantastisk utsikt över berget Sarp. Dagens vandring slutar i bergsbyen Kasımlar.
Vandring: 5 timmar

Dag 6. Lake Eğirdir
Genom skogsvägar och stigar vandrar du i de alpina regionerna i Taurusbergen. Från Tota kommer du att ha transfer till den antika romerska staden Adada som ligger på en hög platå. Efter att ha besökt det kejserliga templet, teatern och agoraen, forsätter du med trasnfer till Eğirdir vid sjön som har samma namn.
Vandring: 4½ timmar

Dag 7. Kovada nationalparken
Transfer till Sipahiler på morgonen. Härifrån kan du njuta av en härlig promenad genom Kovada-nationalparken. Genom gran- och ekskog forsätter den på breda platåer där nötkreatur och getter betes. Därefter går du ned i Kovada-dalen medan du går längs gamla handelsvägar. Från byn Serpil har du transfer tillbaka till Eğirdir.
Vandring: 5 timar

Dag 8. Avresa
Transfer till Antalya (2 ½ timmar) för avresa eller förlängning i Eğirdir för vidare vandring på egen hand.

I grundpriset ingår: ► 7 övernattningar del i dubbelrum med egna faciliteter med halvpension ► 6 middager (dag 2-7) ► 5 picknick luncher (dag 3-7) ► alla transfers enligt program ► bagagetransfer ► detajlerade vägbeskrivningar ► vandringskarta

Detta ingår inte i resans pris: ► flygbiljetter och offentlig transport ► försäkringar ► dricks ► entreer ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► andra personliga utgifter

Övriga tillägg: ► enkelrum ► “Solo traveller” tillägg: enkelrum tillägg plus 150 EUR/ca 1553 SEK
 


Fotogalleri


St. Paulus stigen – Vandring i Taurusbergen (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 330 Recensioner)
Pris
5150 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5150 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
TR_selfguided
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...