Rejs trygt og sikkert!

Uppehåll i Kina

Uppehåll i Kina

 Den Kinesiska Muren, Peking, Den Forbudna Staden, Ming gravarna.


Kinas symbol

Den Stora muren är Kinas symbol inte bara för miljontals turister utan också för mer än en miljard kineser. Den är världens största byggverk och sträcker sig från området nära staden Lanzhou ändå fram till Chili bukten. Med kinesernas stora förälskelse i att uttrycka allt i siffror, heter muren på kinesiska ’Wan Li Chang Cheng’ – Den tiotusen Li mur (en ’li’ är ett gammalt kinesiskt mått på ca 600 m). Muren är så gott som 6000 km lång men när man står på den är talet oväsentligt. Ett par tusen km mer eller mindre minskar inte alls upplevelsen att få stå på en mur, byggd över bergstoppar och dalar med backar; ett bygge som är intill omöjligt att utföra med de moderna byggteknikerna. Muren skyddade Sidenvägen, Kinas handelsrutt till Mellan östern och det Romerska riket. Muren var den givna gränsen: Kina var innanför Muren och barbarerna, mongoler och andra nomadstammar, var utanför Muren. Djingis Khans mongoliska trupper bröt sig över Muren på 1200-talet och erövrade Kina, precis som de erövrade större delen av Asien och Ryssland. Mongolerna styrde Kina i 100 år och det var under den följande Ming dynasti Muren fick sin nuvarande utseende, byggd av klippblock och bränd mursten med en kärna av jord, och enligt många rykten också av tusentals benskelett efter de arbetare som omkom under byggnadsarbetet.

Beijing

Efter en vecka resa genom några av Asiens nästan obefolkade områden slutar turen i den ljuvliga storstaden Beijing. Staden har under de senaste tio års ekonomisk frihet utvecklat sig till en internationell samlingspunkt. Här kan man stanna en hel vecka eller längre. Maten är god och bilig och det finns övernattnings möjligheter för alla plånböcker. Beijings befolkning är över 10 miljoner och utvecklingen de senaste 5 åren är explosionsartad. Staden blev huvudstad för 1000 år sedan och på 1400-talet byggdes en ny kejsars palats, Den Förbjudna staden. De centrala stadskvarteren är uppdelade i syd-nord och öst-väst gående axlar med Den Förbjudna staden och kejsarens palats i mitten. Byggplanen avspeglar kinesernas uppfattning av världen med palatsområdet symboliserande Kina som ”Riket i Mitten”. Andra sevärdheter är Himmelska fridens torg, Himmelens Tempel, Sommarpalatset och endgasutflykterna till Den Kinesiska Muren och till Ming-gravarna. Från Beijing kan man ta flyget till Köpenhamn eller fortsätta resan runt Kina eller Asien på egen hand.

Den Förbjudna Staden

Härifrån regerade 24 kejsare genom 500 år under Kinas två sista dynastier , Ming och Qing. De röda byggnader, temler och portar med vackra gula tegelsten omringas av en 10 m hög mur. Kejsaren levde i ofattlig rikedom, helt isolerad från folket. Hela staden är på 720,000 m2 med totalt 800 byggnader och 9,000 rum. Man går in från syd och det tar ca 4 timmar med snabbt tempo för att komma upp till den norra porten, alltsammans med en guide i form av en Walkman med Roger Moore, Agent 007, som berättar om de portar och tempel man går genom.

Ming-gravarna

50 km norr om Beijing, i en dal skyddad av bergen mot de onda nordliga andar, ligger begravda 13 av de 16 kejsare från Ming dynastin. Ursprungligen var gravarna omringade av en mur med en port, Den Stora Röda Porten. Här börjar Odödlighetens väg, en 800 m lång allé med 36 praktfulla stenfigurer som vaktar gravarna. De flesta Ming-gravarna är förfallna men den äldsta, Chang-Ling, som är ett helt palats från 1500-talet, är nyrestaurerad.

Hämta prislistan
 

 

Mat och logi:   -

Praktisk information:   Tågöverfarten mellan Mongoliet och Kina tar längre tid allteftersom Kina använder den traditionella Europeiska spårbred på järnvägarna och inte de breda ryska spåren. Det tar faktiskt några extra timmar i den kinesiska gränsbyn Erenhat för att byta tågets undervagnar. Detta pågår under wienervalser på den festligt belysta stationen. Härifrån går tåget utan stop fram till Den Kinesiska muren, byggd för att hålla främlingar borta från Kinas maktcentrum. Tåget passera muren 82 km från Beijings centralstation.

Visum
Det är visumplikt för svenska (och skandinaviska för den delen) medborgare till både Ryssland, Mongoliet och Kina. Även om du inte kliver av tåget i Mongoliet krävs det visum. Vi erbjuder hjälp med visumhanteringen enligt villkoren beskrivna här nedanför.
Var uppmärksam på att eftersom vår ordinarie handlingstid är 3 veckor per visum behöver vi ditt pass under 9 sammanhängande veckor. Expeditionstiden kan kortas mot extra betalning för express service (se vår Prislista). Tillsammans med bekräftelsen för resan (efter inbetald anmälningsavgift) kommer vi att skicka visumförmulär och förklaringar om hur du fyller i fomulären. Fullständiga visumansökan (med alla nödvändiga bilagor) skickas till Penguin Travel innan avtalad tidspunkt.
Innan du sätter i gång med visumansökningarna borde du noggrant kolla att följande moment är uppfyllda:
► ditt pass ska vara gylltigt minst 6 månader efter utresan från det respektive land.
► passet ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
► eventuella medresande barn ska vara inskrivna i passet eller har eget pass och visum
► det ska finnas i ditt pass minst 2 lediga sidor per visum - en för själva visumet och ytterligare 1 för stämplar

OBS. Fr.o.m. den 15/4 2008 skärpte Kina sina visumregler. Följande dokument måste bifogas varje visumansökan:
► returbiljett
► bekräftelse för hotelbokning för hela perioden av vistelsen i landet
Med andra ord är det inte längre möjligt att resa runt om i Kina utan att ha hotell/boende bokade under hela vistelsen. Vi rekommenderar att du kollar själv på konsulatets hemsida om den senaste information kring detta.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Här nedan kan du fylla i din visumansökan och sedan skriva ut den innan du skickar den till oss. OBS. Använd just detta formulär endast när vi hjälper till med visumen.

Visum till Kina

 


Uppehåll i Kina (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 328 Recensioner)
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...