Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) 28000 SEK, 18 Dagar

Önskar du att få komma bort från vardagen, luta dig bekvämt tillbaka och njuta av tågresan genom en hel kontinent? Vi har sammansatt en resa på den mest spännande tågbanan, Den Transsibiriska Järnvägen, där du upplever en värld som du förmodligen känner till endast från böcker och filmer. 

Resans höjdpunkter
Moskva – Somliga kallar Moskva för ’Rysslands själ’ då den är tydligt mer rysk än t.ex. S:t Petersburg. Här ligger bl.a. Kreml, Det Röda torget m.fl. sevärdheter.
Bajkalsjön – Sjön med sina 1,637 m är världens djupaste sjö och innehåller ca 1/5 del av världens sötvatten. Områdets växt- och djurriken bjuder på bl.a Bajkalsälen, omul mm.
Mongoliet - Att ta sig till världens troligen mest glesbefolkade land är en uppförsbacke – allt är väldigt annorlunda från vad vi västerlänningar är vana vid. Här finns det allt från gränslösa grässtäpper och öda öknen till höga berg och skogbeklädda dalar med vilda vargar och björnar.
Beijing – här besöker vi all måste-platser på en Kinaresa: Den Förbjudna staden, Kinesiska muren, Himlens Tempel och Sommarpalatset.


Transsibiriska Järnvägen med Ekaterinburg och Nadaam festivalen 28/6-19/7 (22 dagar) Ladda ner programmet…

Transsibiriska Järnvägen med Ekaterinburg, Kharkorin och Hustai nationalparken (Mongoliet) 30/8-21/9 (23 dagar) Ladda ner programmet… 

Reseplan (standardprogram på 20 dagar):
Dag 1. Moskva
Ankomst (på egen hand och räkning) till Moskva. Samlad transport (15:00) till hotellet. På kvällen – vi träffar vår guide och får information om resan. Möjlighet (tillval) för en rysk folklorshow på kvällen

Dag 2. Moskva
Rundtur till Röda Torget, Vasilij- Katedralen och Kreml, där vi ser Rustkammaren med en av de största skattkammare i världen. Möjlighet (tillval och ej garanterat) för besök på Bolshoj teater.

Dag 3. Moskva
Eget program i Moskva. På kvällen - transport till Jaroslavskij-tågstation, där vi hittar tåget och våra kupéer för de nästa fyra dagarna.

Dag 4. På tåget
Tågresa. Vi passerar bl.a. Uralbergen och millionstäderna Perm och Jekaterinburg.

Dag 5. På tåget
Tågresa. Längre mot öst åker vi genom sibiriska storstäder som Novosibirsk och Krasnojarsk. Landskapet skiftar mellan barr- och björkskogar och små städer som tydligen ligger långt efter med utvecklingen.

Dag 6. På tåget
Tågresa vidare genom Sibirien.

Dag 7. Irkutsk
Ankomst till Irkutsk på kvällen. Vi blir hämtade på stationen; transfer till hotellet.

Dag 8. Irkutsk - Bajkalsjön
På morgonen gör vi en kort stadsvandring med bl.a. besök på Decembrists’ Museum och därefter åker vi till byn Listvjanka vid Bajkalsjön. I Listvjanka tittar vi på den gamla träkyrkan och efteråt seglar vi norrut till byn Bolshie Koty beläget på sjöns västra bredd. Privat inkvartering. Vi får möjlighet (tillval) att uppleva den traditionella ryska banja (bastu).

Dag 9. Bajkalsjön
Tid för egen disposition. Möjligheter (tillval) för vandring, simning, sol och bad vid sjön.

Dag 10. Bajkalsjön - Irkutsk
På morgonen äter vi frukost och sedan tar vi båten tillbaka till Listvjanka och åker vidare till Irkutsk. På vägen dit besöker vi Taltsi Etnografiska friluftsmuseet med unik arkitektur från tsarperioden. Ankomst till Irkutsk och tid på egen hand.

Dag 11. Irkutsk – Ulan Bator
Tidigt på morgonen stiger vi på tåget mot Mongoliets huvudstad, Ulan Bator (ca. 25 t). Vi passerar bl.a. den buddhistiske provins Burjatien med huvudstaden Ulan Ude.

Dag 12. Ulan Bator
Ankomst till Ulan Bator på morgonen. Vi åker till en lokal restaurang där vi inta vår frukost. Sedan gör vi en stadsrundtur med besök på bl.a. Gandan Khiid Buddhist kloster och National Historiska museet. Efter lunchen är tiden till egen disposition.

Dag 13. Ulan Bator - Terelj nationalparken
Efter frukost åker vi från Ulan Bator till nationalparken Terelj (ca 75km). Vi besöker rockformationen Turtle Rock och det heliga centret Aryabal. I nationalparken bor vi i nomadernas traditionella runda, vita tält (jurter).

Dag 14. Terelj nationalparken - Ulan Bator
Förmiddagen är till fri disposition med möjlighet (tillval) för vandring eller ridning på området. Vid lunchtid åker vi tillbaka till Ulan Bator; på vägen stannar vi och besöker Djingis khan komplexet, med en 40-meter hög staty av Djingis khan. Vi intar vår lunch på en lokal restaurang. På kvällen i Ulan Bator är det folkloreshow med mongoliska vokalsånger. [F/L/M]

Dag 15. Ulan Bator - Beijing
Avresa till Beijing (ca 30 timmar). Mot kvällen når vi gränsen, där man byter ut tågundervagnarna. [F/-/-]

Dag 16. Beijing
Ankomst till Beijing tidigt på eftermiddagen. Transport till hotellet. Resten av dagen är på egen hand för att utforsla huvudstaden. På kvällen – underhållningsprogram med världskänd kinesisk akrobatik. [-/-/M]

Dag 17. Beijing
Utflykter till den Förbjudna Staden, som ligger intill det Himmelska Fredstorget. Det var härifrån Ming- och Qing- dynastierna styrde landet under många år. Vi gör en tur och får se de mest imponerande av alla 800 byggnader, som sammanlagt påstås ha 9 999 rum. Efter lunchen besöker vi Sommarpalatset. Kvällen till egen disposition. [F/-/-]

Dag 18. Beijing
Programmet i Beijing fortsätter med utflykt till höjdpunkten av varje Kinaresa: den Kinesiska Muren. Det är en oförglömlig upplevelse att få stå på detta imponerande byggverk, som sträcker sig mer än 6 000 km tvärs över landet. Sedan drar vi till Beijings vackra symbol: Himlens Tempel. Eftermiddagen och kvällen i Beijing till egen disposition. [F/-/-]

Dag 19. Beijing
Dagen på egen hand. Det finns olika möjligheter att förboka någon tur. Kontakta oss för mer information och priser. [F/-/-]

Dag 20. Beijing/ Avresa
Efter frukosten avslutar vår resa genom 2 kontinenter. Samlad transport (vid 11:00) till flygplatsen och hemresa.

Måltider: de är markerade på den respektive dag enligt följande: F = frukost; L = lunch, M = middag

Bagage:  man bär själv allt sitt bagage; vi rekommenderar döreföre att man packar bagaget i stor ryggsäck då det är enklare att hantera det speciellt vid på-/avstigning på tågen där trappstegen är ganska höga.

I grundpriset ingår:  ► inkvartering och måltider enligt beskrivningen i programmet ovan ► Tågresa Moskva- Irkutsk- Ulan Bator- Beijing (2. klass, 4-personers kupé) ► alla utflykter och transport enligt programmet ► entréavgifter (enligt program) ► lokala engelsktalande guider på utflykterna (enligt program) ► engelsktalande reseledare (från ankomsten till Moskva t.o.m. hemresan från Beijing) OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:   flygresa; måltider utöver de beskrivna i ’I grundpriset ingår’ avsnittet; drycker och dricks; turistvisum (Ryssland, Mongoliet, Kina), försäkringar, vaccinationer, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: för länderna där det krävs (ordnas på egen hand och räkning) ♦ Enkelrum (i mån av plats): +4100/pp ♦ 1-klass kupé (Moskva- Ulan Bator- Beijing): +4850/pp; alternativt 2-klass kupé för eget bruk (2 pers.) ♦ Extra utflykter/aktiviteter: Kontakta oss för mer information och priser

Bra att veta: ♦ Tåget är inte något som är speciellt arrangerat för turister utan det är ett allmänt kommunikationsmedel där du med all säkerhet kommer att träffa den lokala befolkningen. Det finns restaurangvagn på alla tåg (förutom på sträckan Irkutsk-Ulan Bator – med nr.362!). ♦ Kinesiskt visum ordnar man på egen hand ♦ Vissa avgångar är längre/kortare än det beskrivna programmet. Aktuella priser hittar du i Prislistan. ♦ Turen kan förlängas med t.ex. extra dagar i Kina (då gäller inte paketpriset !). Kontakta oss för mer information och priser.

Visum:  Det är visumplikt för svenska (och skandinaviska för den delen) medborgare till både Ryssland, Mongoliet och Kina. Vi erbjuder hjälp med inbjudan för det ryska visumet. Innan du sätter i gång med visumansökningarna borde du noggrant kolla att följande moment är uppfyllda:
► ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter utresan från det respektive land. Om du ska förnya ditt pass måste detta ske innan bokningen sätts i gång.
► passet ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
► eventuella medresande barn ska vara inskrivna i passet eller har eget pass och visum
► det ska finnas i ditt pass minst 2 lediga sidor per visum - en för själva visumet och ytterligare 1 för stämplar.
► fr.o.m. 10/12-2014 måste man själv ansöka om ryskt visum och boka tid för ett personligt besök på ambassaden där man måste lämna biometriska data (för nuvarande fingeravtryck) innan ansökan behandlas.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Här nedan kan du fylla i dina visumansökan och sedan skriva ut dem. Glöm inte att underteckna de ifyllda formulären innan du besöker ambassaden. OBS. Använd dessa formulär endast när du ska ansöka om ryskt visum i Köpenhamn. Vi kan tyvärr inte hjälpa till med det kinesiska och mongoliska visumen.

Visum till Ryssland Visum till Mongoliet  

 

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj-september

FAQ och tips om tågresan.


Fotogalleri


Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) (Nominell 4.68 / 5 Baserat på 4 Recensioner)
Pris
28000 SEK
Reslängd
18 Dagar
Bokningsstatus
Fullt
Pris
25500 SEK
Reslängd
20 Dagar
Bokningsstatus
Fullt
Pris
28000 SEK
Reslängd
18 Dagar
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.

Landsområde
Sibirien (Ryssland), Mongoliet, Kina

Nivå-A: Inga erfarenheter behövs. Dessa turer rekommenderar vi till Dig som kan klara längre dagsutflykter i skogen. I denna kategori hittar du t.ex. flodkryssningar, rundresor med buss mm. Som regel är turerna korta (3-5 timmar om dagen) och belägna på låga höjder (gäller vandringsresorna). Ofta är det frivilligt om man vill vandra alla dagar. Rutterna är dock sällan på flat mark och man ska vara förbered på att det går upp och ner på vägen.

Deltagarantal
8 - 16 pers.
Prisinfo
Priset är baserat på EUR/USD valutakursen enligt 1 EUR=1.12 USD (per 23/9-2015); med reservation för ändringar/ justeringar.
Bokningskod
Transsib_grp
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 4900 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) 28000 SEK, 18 Dagar

Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Önskar du att få komma bort från vardagen, luta dig bekvämt tillbaka och njuta av tågresan genom en...
Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja) 15100 SEK, 15 Dagar

Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja)

De blodiga konflikterna vilka ofta brukade förknippas med denna region har lyckligtvis försvunnit i...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...