Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Önskar du att få komma bort från vardagen, luta dig bekvämt tillbaka och njuta av tågresan genom en hel kontinent? Vi har sammansatt en resa på den mest spännande tågbanan, Den Transsibiriska Järnvägen, där du upplever en värld som du förmodligen känner till endast från böcker och filmer. 

Resans höjdpunkter
Moskva – Somliga kallar Moskva för ’Rysslands själ’ då den är tydligt mer rysk än t.ex. S:t Petersburg. Här ligger bl.a. Kreml, Det Röda torget m.fl. sevärdheter.
Bajkalsjön – Sjön med sina 1,637 m är världens djupaste sjö och innehåller ca 1/5 del av världens sötvatten. Områdets växt- och djurriken bjuder på bl.a Bajkalsälen, omul mm.
Mongoliet - Att ta sig till världens troligen mest glesbefolkade land är en uppförsbacke – allt är väldigt annorlunda från vad vi västerlänningar är vana vid. Här finns det allt från gränslösa grässtäpper och öda öknen till höga berg och skogbeklädda dalar med vilda vargar och björnar.
Beijing – här besöker vi all måste-platser på en Kinaresa: Den Förbjudna staden, Kinesiska muren, Himlens Tempel och Sommarpalatset.


Datum och program 2019:

Transsibiriska Järnvägen Moskva - Ekaterinburg - Irkutsk - Ulan Bator - Peking och Nadaam festivalen: 27/6 - 17/7 (21 dagar). Ladda ner programmet…

Transsibiriska Järnvägen Moskva - Ekaterinburg - Irkutsk - Ulan Ude - Vladivostok: 9/8 - 28/8 (20 dagar). Ladda ner programmet... 

Transsibiriska JärnvägenMoskva - Ekaterinburg - Irkutsk - Ulan Bator - Peking med Kharkorin och Hustai nationalparken (Mongoliet): 4/9 - 25/9 (22 dagar).  Ladda ner programmet… 


Bagage:  man bär själv allt sitt bagage; vi rekommenderar döreföre att man packar bagaget i stor ryggsäck då det är enklare att hantera det speciellt vid på-/avstigning på tågen där trappstegen är ganska höga.

Bra att veta: ♦ Tåget är inte något som är speciellt arrangerat för turister utan det är ett allmänt kommunikationsmedel där du med all säkerhet kommer att träffa den lokala befolkningen. Det finns restaurangvagn på alla tåg (förutom på sträckan Irkutsk-Ulan Bator – med nr.306!). ♦ Visum ordnar man på egen hand ♦ Turen kan förlängas med t.ex. extra dagar i Kina och Ryssland (då gäller inte paketpriset !). Kontakta oss för mer information och priser.

Visum:  Det är visumplikt för svenska (och skandinaviska för den delen) medborgare till både Ryssland, Mongoliet och Kina. Vi erbjuder hjälp med inbjudan för det ryska visumet. Innan du sätter i gång med visumansökningarna borde du noggrant kolla att följande moment är uppfyllda:
► ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter utresan från det respektive land. Om du ska förnya ditt pass måste detta ske innan bokningen sätts i gång.
► passet ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
► eventuella medresande barn ska vara inskrivna i passet eller har eget pass och visum
► det ska finnas i ditt pass minst 2 lediga sidor per visum - en för själva visumet och ytterligare 1 för stämplar.
► fr.o.m. 10/12-2014 måste man själv ansöka om ryskt visum och boka tid för ett personligt besök på ambassaden där man måste lämna biometriska data (för nuvarande fingeravtryck) innan ansökan behandlas.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.


Vi rekommenderar resa i perioden:   maj-september

FAQ och tips om tågresan.


Priset inkluderar:
Inkvartering och måltider enligt beskrivningen i programmet
tågresa 2. klass (4-personers kupé)
alla utflykter med transport enligt programmet med entréavgifter och lokala engelsktalande guider
transport Moskva flygplats - hotell i Moskva
engelsktalande reseledare av min. 8 personer

Ingår ej:
Flygresa
måltider utöver de beskrivna i programmet
drycker och dricks
turistvisum (Ryssland; Mongoliet; Kina)
försäkringar
vaccinationer
valfria utflykter
extra nätter före / efter resan
transport hotell i Peking / Vladivostok - flygplats
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum: se i programmet
transport hotell i Peking - Peking flygplats: 445 SEK per person (min. 2 personer)
transport hotell i Vladivostok - Vladivostok flygplats: 500 SEK (1-2 personer)


Fotogalleri


Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) (Nominell 4.68 / 5 Baserat på 386 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.

Deltagarantal
8-16
Bokningskod
Transsib_grp
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Långritt Över Balkanbergen 9150 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...