Rejs trygt og sikkert!

Gruppresa till Sankt Petersburg

Gruppresa till Sankt Petersburg

Peter den Stores monumentala drömstad och Rysslands kulturella huvudstad är en av Europas allra vackraste städer med arkitektur och kulturutbud i världsklass.

Katedralerna, palatsen och trädgårdskonsten kan få även den mest blaserade turisten att tappa hakan. Vi har valt sevärdheter i St. Petersburg med omgivning som man bör se minst en gång i livet på grund av deras kulturella och historiska värde: det överdådiga museet i Eremitagen som mellan sina golvmosaiker och förgyllda ljuskronor rymmer 2,8 miljoner konstverk från antiken till våra dagar; Sommarpalatset och den storslagna parkanläggningen med 150 fontäner… Vi ska beundra tunnelbanans enastående dekorationer och besöka Dostojevskijs och danska drottningen Dagmars gravplatser. Det finns tid kvar att göra en segeltur på de ringlande kanalerna som har givit staden namnet ”Nordens Venedig.” På egen hand kan du utforska den moderna storstadens mysiga caféer, goda restauranger och trendiga klubbar. Eller shoppa i de stora varuhusen och förnäma butikerna på paradgatan Nevskij Prospekt.
 

Resans höjdpunkter
Nordens Venedig – än idag betraktas S:t Petersburg, med sin magnifika arkitektur, fascinerande historia och intressant kultur, som en av Europas vackraste städer.
Peter och Paul katedralen - stadens högsta byggnad med sin 121,8 meter höga spira. Här ligger begravda många tsarer med familjer, inklusive stadens grundare Peter I.
Eremitaget – med sin imponerande samling av västeuropeisk konst med verk av da Vinci, Rafael, Tizian, El Greco och de franska impressionisterna. 

 


 Reseplan:
Dag 1. S:t Petersburg
Ankomst (på egen hand och räkning) till S:t Petersburg. Samlad transfer till vårt hotell. På kvällen ser vi några av tunnelbanans flott dekorerade stationer.

Dag 2. Stadsrunda
Stadsrunda till några av S:t Petersburgs sevärdheter: paradgatan Nevskij Prospekt, Blodkyrkan med de förgyllda kupolerna, där Aleksander II blev mördad. Därefter gör vi en utflykt till Peter - Paul fästningen och den vackra Peter & Paul katedralen där alla Romanov-tsarer samt danska drottningen Dagmar nu ligger begravda.

Dag 3. Eremitagen
På upptäcktsfärd i Vinterpalatset, som fram till revolutionen var residens för de russiska tsarerna, och som i dag hyser det världsberömda museet Eremitagen. Särskilt berömd är samlingen av västeuropeisk konst med verk av da Vinci, Rafael, Tizian, El Greco och de franska impressionisterna. Eftermiddagen till fri disposition.

Dag 4. Piskariovskoye Memorial Cemetery, Isaak-katedralen
Vi besöker Piskariovskoye Memorial Cemetery, den stora begravningsplatsen där flera hundra tusen civila och soldater stupade vid stadens belägring under 2 världskriget. Besök på Isaak katedralen, med den stora guldkupolen, där det finns plats för mer än 10 000 besökare. Möjlighet (tillval) för segeltur på kanalerna och Nevafloden (bokas och betalas på plats).

Dag 5. Peter den Stores sommarpalats- Aleksander Nevskij klostret
Utflykt till Peter den Stores sommarpalats utanför staden som rymmer en av de största och vackraste parkanläggningarna i världen. På eftermiddagen är det dags för ett besök på Aleksander Nevskij klostret med den stora katedralen, prästseminariet och kyrkogården, där flera berömda ryssar, bl.a. Dostojevskij, ligger begravda.

Dag 6. Katarina-palatset - avresa
Utflykt till Katarina-palatset med dess makalösa parker och monument. Inne i barockpalatset ligger utställningar av konstindustri, måleri, skulptur, vapen och inte minst den berömda bärnstenssalen. Samlad transfer till flygplatsen och hemresa (på egen hand och räkning).


 

I grundpriset ingår:  ► all transport (enligt program) ► 5 nätter på 4*-hotell (del i dubbelrum, med frukost) ► erfaren engelsktalande guide ►entréer enligt program. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  ►flygresaturistvisum ►försäkringar ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +1700/pp (+2200/pp för avresan i juni) ♦ Segeltur (dag-4) (tillval): +300/pp (inkl. transport, guidens tjänster och biljett) ♦ Teaterbesök (tillval): Vi skaffar gärna biljetter till det berömda Marinskij-teatret. Beställ senast en månad innan avresa!

Bra att veta:   ♦ turens längd: 6 dagar/5 nätter ♦ skandinavisktalande guide  ♦ turen (i kortare variant) erbjuds även för individuella resande. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Om man vill på segelturen (dag-4) borde denna bokas i samband med bokningen av resan. ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället.

Visum:  Nordiska medborgare behöver visum för inresa i Ryssland. Visumet söks först 3 månader innan avresa och på egen hand, då man ska ha ett personligt möte hos det Rysska Visumcentret, Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans. Vi kan hjälpa till med visumansökan (tillval).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Här nedan kan du fylla i din visumansökan elektroniskt online och sedan skriva ut den innan du skickar den /tillsammans med övriga handlingar i original) till oss. OBS. Vänligen läs noggrant visuminstruktionerna innan du påbörjar att fylla i formuläret.


Visum till Ryssland


Fotogalleri


Gruppresa till Sankt Petersburg (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 336 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamneller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 10 persons
Bokningskod
RULED_grp
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...