Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Upptäck Östeuropa – Rumänien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland

Upptäck Östeuropa – Rumänien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland 13450 SEK, 15 Dagar

Om du vill följa i fotstegen av Greve Dracula, om du vill avslöja hemligheterna av en av de minst besökta länderna i Europa och se kommunismens arv i Östeuropa, är den här resan din chans att göra allt på en gång. Fyra östeuropeiska länder: Rumänien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland, inbjuder dig till ett äventyr genom det förflutna och nuet.
Rumänien, med sin natur, bevarade medeltida slott, gamla kyrkor och levande kultur är ett av de mest intressanta länderna i Europa. Skönheten i Karpatiska bergen och det gamla Dracula-slottet i Transsylvanien är allmänt kända, men landet har mycket mer att visa.
Moldavien är det minst besökta europeiska landet med mindre än 12 000 besökare per år. Bli en av de få resenärer som går in i Transnistrien – ett självständigt område i östra Moldavien, där sovjetvärden fortfarande upprätthålls och människor kämpar för sin självständighet. Moldavien erbjuder också oberörd natur och fantastiskt vin för varje smak.
Ukraina är Europas näst största land, efter Ryssland. Se slottet där Lev Tolstoy en gång bodde på och torget, där ukrainare kämpade för självständighet efter slutet av det kalla kriget.
Vitryssland är fortfarande ett oupptäckt resmål för många resenärer. Huvudstaden Minsk är ett exempel på den monumentala stalinistiska arkitekturen, men landet har inspirerats av många olika stilar och erbjuder en kulturell mångfald som inte kan jämföras. Vi kommer att besöka två av de mest kända slott – Mir och Njasvizj, kända för sin skönhet och historia.

Turens höjdpunkter:
♦ Draculas slott – det mest kända slottet i Transsylvanien och en av de mest populära attraktionerna i Europa.
♦ Peles slott – ett utsökt fint arkitektoniskt mästerverk som en gång har varit den rumänska kungliga familjens sommarbostad
♦ Svarta kyrkan – den största kyrkan mellan Istanbul och Wien
♦ Milestii Mici – den största "underjordiska vinstaden" i Europa, som är en del av Guinness Rekordboken
♦ Lvivs historiska centrum
♦ Pripyat – spökstaden där Tjernobylkatastrofen skedde år 1986
♦ Petjerskaklostret – känt som Grottklostret i Kiev och en del av UNESCO:s världsarvlista
♦ Maidan – självständighetstorget i Kiev
♦ Njasvizj palatset – betraktas som en av de vackraste slotten i Östeuropa, inkluderad i UNESCO:s världsarvlista


Reseplan:

Dag 1: Bukarest – Sinaia – Brasov
Kl. 09:00 på morgonen träffas vi med guiden i lobbyn på vårt hotell i Bukarest och kör därefter till Sinaia. Vi korsar Karpaterna på väg mot Sinaia, där vi besöker det fantastiska Peles slottet, ett utsökt fint arkitektoniskt mästerverk som en gång har varit den rumänska kungliga familjens sommarbostad. Efteråt fortsätter vi till Brasov, tidigare känt som Kronstadt, grundad av Sachsiska kolonister och tidigare uppfyllt rollen som södra porten till Transsylvanien. Där går vi genom Gamla stan och besöker bl.a. den svarta kyrkan, Rådplatsen, Hirscherhuset och Ekaterina porten i Gamla citadellet. Det är också värt att nämna en av de äldsta ortodoxa kyrkorna i Transsylvanien, där du kan beundra kapellens vackra fresker. Hotell i Brasov.

Dag 2. Brasov – Bran – Lacu Rosu
Vi kör genom östra Karpaterna mot Lacu Rosu. Lunch äter vi på en restaurang i Bran och därefter besöker vi det berömda medeltida slottet (Draculas slott) byggd av Tyska orden som en fästning för Brasovs medborgare i 1377 som ett försvar till staden. Prins Vlad använde slottet som ett allmänt högkvarter under sina invändningar i Transsylvanien. År 1922 omvandlade drottning Mary av Rumänien slottet till ett kungligt residens. Efteråt stannar vi vid Prejmer för att besöka den befästa kyrkan som också ingår i UNESCO:s världsarvlista.

Dag 3. Lacu Rosu – Voronet – Gura Himurului
Vi besöker juvelerna i Bucovina: Voronet som också kallas för "det sixtinska kapellet i öst". Därefter kör vi genom Moldaviens byar, besöker Tarpesti – hem till det underbara "Neculai Popa" -museet, unikt i världen, där färgglada masker och folkdräkter visas.

Dag 4. Gura Humurului – Suceava – Iasi
Idag kör vi till Bucovina - "övre marken" med de unika målade klostren, som tillhör UNESCOs världsarv. Vi inkluderar ett besök till Sucevita kloster, den största av klostren i Bucovina regionen, med sina storslagna torn och stenmurar som skyddar de inre byggnaderna, som är dekorerade med bilder på historiska legender och bibliska scener.
Sedan ankommer vi till Iasi där vi kommer att ha stadsvandring och besöka bl. a. Roznoveanu-palatset, Vasile Alecsandri Nationalteater, St. Nicholas kyrkan (byggd av Stefand den store), Metropolitan katedralen och Kyrkan av de tre hierarkerna.

Dag 5. Korsar gränsen till Chisinau (Moldavien)
Kör till gränsen med Moldavien, där vi byter fordon och fortsätter till Chisinau.

Dag 6. Chisinau
På morgonen har vi stadsvandring och besöker stadens främsta sevärdheter, inkl. den ortodoxa katedralen av Jesu födelse, presidentpalatset, parlamentets byggnad och Moldovas triumfbåge. Vi övernattar på ett gästhem i en pittoresk landsbygd nära Orheiul Vechi.

Dag 7. Chisinau – Tiraspol (Transnistrien)
Kör till Transnistriens "huvudstad" - Tiraspol. Där får man möjligheten att resa tillbaka i tiden till Sovjetunionen. Du kommer att börja med att besöka Vladimir Lenins monument och några tankar som ligger kvar sedan andra världskriget. Staden är som ett spöke av det sovjetiska förflutna.
Transfer från Tiraspol till vingården Milesti Mici där vi kommer att ha utflykt till Europas största "underjordiska vinstad". 200 km kalkstenstunnlar varav 55 km används bara för att lagra vin. Vinprovning av 5 typer av vin och lunch med traditionella rätter i källarna.

Dag 8. Tåg / buss till Odessa (Ukraina)
Ankomst på eftermiddagen. Odessa är en hamnstad i södra Ukraina. Folkmängden uppgår till cirka 1 miljon invånare. Staden är uppkallad efter en grekisk koloni under antiken vid namn Odessos. Staden ligger vid Svarta havet och är landets tredje största stad samt dess viktigaste handelsstad. I den moderna staden kan du se exempel på medelhavsarkitektur som påverkats av franska och italienska mästare. Slottet, som ägs av Lev Tolstoys familj, är en av de typiska företrädarna för denna skola. De flesta byggnader är byggda av vit kalksten (stora mängder av den ligger väldigt nära staden). Övergivna gruvor har tagits över av smugglare som har gjort fler gruvgångar och använt dem som gömställen och lager. Dagens så kallade "katakomber" är en mycket populär turistattraktion.
De främsta exempel på Odessas fantastiska arkitektur är opera- och balletteatern, Schack-palatset och det arkeologiska museet. I Odessa måste du också besöka Seaside-boulevarden, Suvorov-gatan, Tschichin-bron, den franska boulevarden och Sjöfartsmuseet.

Dag 9. Odessa
Odessa. Fritid att utforska staden. Nattåg till Lviv i sovvagn.

Dag 10. Lviv
Ankomst till Lviv på morgonen. Transfer och check in på hotellet. Stadsvandring. Stadens symbol är stenlejonen. Staden sägs vara den vackraste i hela Ukraina och dess arkitektoniska utseende är en samling av många stilar och epoker. Öster om den moderna delen av staden ligger Gamla stan. Värt att se där är Renox-torget, Ivan Franco-teatern – ett arkitektoniskt mästerverk, den romerska katolska katedralen – en av de mest anmärkningsvärda gotiska byggnaderna från slutet av 1400-talet; den barocka katedralen; Apoteksmuseet – presenterar en utställning av historiska läkemedel; Där arkitektoniska museet där de gamla träbyggnaderna, väderkvarnarna, kyrkorna och skolorna återskapades på ett stort område.

Dag 11. Lviv – Kiev
Vi avreser med intercity morgontåg till Kiev. Sightseeing i Kiev. De flesta attraktionerna som kan vara av intresse till turister är religiösa byggnader. Bland de mest kända är: Kiev-Pecherska Lavra-klostret, St Michael-klostret med sina guldkupoler, Kyrkorna St Sofia och St Andrew och många andra. Förutom dessa kan man också besöka den nationella operan, Kievs ungdomsteater, Golden Gate, Självständighetstorget och den centrala Krestatik-gatan.

Dag 12. Kiev
Idag har man två alternativ – antingen att utforska staden på egen hand och räkning eller att delta i en valfri tur till Tjernobyl (OBS! kan organiseras mot extra betalning och mer info hittar ni längst ner i avsnittet "Priset inkluderar inte"). På Tjernobylturen ser vi de ödelagda och övergivna byggnaderna i spökstaden Pripyat där den förödande kärnkatastrofen hände pr 1986. Naturen har tagit över staden och vargar, rävar och andra vilda djur kan ses överallt.

Dag 13. Minsk
Flyg till Minsk. Incheckning på hotellet och Sightseeing på eftermiddagen.

Dag 14. Slotten Mir och Njasvizj
Heldagstur till de 2 fantastiska slotten. Njasvizj slott är en slottsbyggnad och ett världsarv i staden Njasvizj – en av de äldsta bosättningarna i Vitryssland. Njasvizj är i Minsk-regionen i Vitryssland, cirka 120 km sydväst om Minsk. Hotell i Minsk.

Dag 15. Avresa
   

Pris för extra tjänster: Enkelrumsavgift: 2915 SEK ► heldagstur till Tjernobyl (625 SEK)    

Ingår i priset: ► 14 nätter i 2** och 3*** hotell i rum med eget badrum och frukost ► lunch och vinprovning dag 7 ► all transport med engelsktalande guide/förare och färdledare från Penguin Travel ► lokala engelsktalande guider i Moldavien / Ukraina / Vitryssland ► flygbiljett Kiev – Minsk ► tågbiljetter och flygplatstransfer dag 15.

Ingår inte i priset: Enkelrumsavgift: 2915 SEK ► inträdesavgifter ► dricks ► persnoliga utgifter ► måltider utöver de som är nämnda i programmet ► heldagstur till Tjernobyl (625 SEK)   

 


Fotogalleri


Upptäck Östeuropa – Rumänien, Moldavien, Ukraina och Vitryssland (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 286 Recensioner)
Pris
13450 SEK
Reslängd
15 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
14500 SEK
Reslängd
15 Dagar
Enkelrum
3050 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
13450 SEK
Reslängd
15 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-22
Bokningskod
BLKNORTH
Långritt Över Balkanbergen 6800 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...