Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja)

Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja) 16750 SEK, 15 Dagar

De blodiga konflikterna vilka ofta brukade förknippas med denna region har lyckligtvis försvunnit i det förflutna och den här delen av Asien är nu helt öppen för besökare och avslöjar sin naturliga skönhet och lokala kultur och traditioner för världen. Vi erbjuder dig en oförglomlig resa genom de oerhört vackra stränderna i Vietnam och de fantastiska templen och pulserande liv längs Mekongfloden i Kambodja.

Resans Höjdpunkter:

♦ Hanoi – Vietnams huvudstad och dess näst största stad
♦ Båtresa längs Ha Long Bay – utforska den vackra viken som är en del av UNESCOs världsarv lista
♦ Saigon – Vietnams största stad
♦ Mekong Delta – utforska det pulserande livet längs Mekongfloden
♦ Kambodjas tempel – de underbara Angkor, Bayon och Baphuon templen


Reseplan:

Dag 1: Hanoi – Ankomst
Ankomst till Noi Bai flygplats och transfer till hotellet. Övernattning I Hanoi

Dag 2: Upptäck sevärdheterna i Hanoi
På morgonen mötas vi med vår guide och åker på en sevärdhetstur med buss genom stan och gamla stan. Sevärdheterna som kommer att besökas just denna dag är: Tran Quoc Pagoden, Västsjön, Ho Chi Minhs mausoleet, Enkolonnpagoden, Etnologiska museet, Gamla Staden, Literaturtemplet, Hoan Kiem sjön och Ngoc Son templet. Guidningen slutar sent på eftermiddagen då vi har fritid till slutet av dagen. Övernattning i Hanoi

Dag 3: Hanoi – Ha Long
Idag avreser vi till Ha Long. Vi åker båt genom Sung Sot grottan och Luon grottan där vi har möjlighet för kajakpaddling, sim och vandring på Ti Top ön om vi har tid och bra väder. Under returresan slappnar vi av med middag och kvällsunderhållning möjligheter som att fiska bläckfisk, spela brädspel, sjunga karaoke, kolla på filmer eller titta på stjärnorna på övre däcken. Övernattning på båten.
Måltider: F, L, M.

Dag 4: Ha Long – Hue
Vi tillbringar en dag till på båten och fortsätter med vår kryssning i den fantastiska Ha Long viken där vi åker bland vikens fascinerande hormar och äter lunch. Efteråt stiger vi av båten och kör tillbaka till Hanoi där vi tar nattåget till Hue. Övernattning på tåget (mjuka sängar och luftkonditionering).
Måltider: F, L

Dag 5: Hue
Vi blir hämtade från järnvägsstationen och därefter besöker vi Kejsarstaden och kryssar Parfymälven. Övernattning i Hue.

Dag 6: Hue – Hoian
Efter frukost kör vi till Hoian. På vägen dit stannar vi vid Hai Van bergspasset och besöker en by där vi kan se lokalbefolkningens stenhuggerikonstverk. I Hoian går vi på sevärdhetstur och besöker de kinesiska samlingssalarna, den japanska bron och Tan Ky huset och textilfabriken. Övernattning i Hoian.
Måltider: F

Dag 7: Hoian – Saigon (Ho Chi Minh)
Fritid att utforska Hoian. Transfer till flygplatsen i Danang för inrikesflyg till Saigon. Ankomst till Saigon och transfer till hotellet där vi övernattar.
Måltider: F

Dag 8: Saigon - Cu Chi-tunnlarna
På morgonen åker vi till de världsberömda Cu Chi-tunnlarna - ett underjordiskt nätverk av tunnlar, byggda av vietnamesiska krigare under kampen för självständighet. På den tiden bodde man i dessa tunnlar och där fanns det till och med sjukhus för de sårade. Tunnlarna användes också som en militärbas för Viet Cong under Vietnamkriget. På eftermiddagen är det fritid för shopping och sightseeing på egen hand och räkning. Övernattning i Saigon. Måltider: F

Dag 9: Saigon – An Binh
Idag åker vi till Cai Be och besöker Cao Dai templet på vägen dit. Vid ankomst tar vi motorbåt för att besöka Cai Bes flytande marknad där vi kan se hur den lokala befolkningen handlar olika varor och transporterar dem med båtar. Vi fortsätter med båten till An Binh ön genom en rad små kanaler för att uppleva den övre delen av Mekongdeltat på det bästa möjliga sättet. Sedan besöker vi ett litet familjeföretag för att se hur kokos godis och krispiga ris popcorn görs. Vi äter lunch som består av färsk flod mat med en lokal familj och tar en roddbåttur längs bäckarna. Efteråt tar vi en promenad runt fruktplantagen och byn. På kvällen kan vi delta i en matlagningskurs och äta det vi har gjort för middag. Övernattning hos en lokalfamilj på An Binh ön.
Måltider: F, L, M

Dag 10: An Binh – Chau Doc
Idag utforskar vi ön med cykel och åker båt till Vinh Long där vi har transfer med buss till Chau Doc. Här tar vi en långsam båt för att besöka en flytande fiskodling där vi kommer att höra lite mer om dem som bor i flytande hus och deras livsstil. Därefter besöker vi en Cham by och deltar i en handduk vävning workshop. Övernattning i Chau Doc.

Dag 11: Chau Doc – Phnom Penh
På morgonen tar vi expressbåt och seglar längs Mekongfloden till Phnom Penh (Kambodja). Vi ankommer vid middag och besöker Palatset, Silver Pagoden, Självständighets monumentet och Wat Phnom. Övernattning i Phnom Penh.

Dag 12: Phnom
Idag besöker vi Tuol Sleng fängelset (folkmord museum), Dödens fält, Centralmarknaden och Pour un Sourire d'Enfant (PSE) - en fransk ideell organisation som har etablerats i slutet av 1995. Övernattning i Phnom.
Måltider: F, L

Dag 13: Phnom Penh – Siem Reap
Idag stannar vi vid Skoun, Kompong Kdei och Angkoria bron och tar en båttur på Kampong Khleand. Middag hos en lokal familj. Övernattning i Siem Reap.
Måltider: F, M

Dag 14: Angkor, Bayon och Bauphon templen
Idag besöker vi Angkor Thom & Ta Prohm & Angkor Wat templen. Middag med Apsara dansföreställning på en lokal restaurang. Övernattning i Phnom Penh.
Måltider: F, L, M

Dag 15: Buss till Bangkok

Dag 16: Avresa


I grundpriset ingår: ► alla nämnda transfers ► alla måltider som är beskrivna i programmet ► inkvartering i dubbelrum (hemvistelse dag 9) ► alla nämnda guidade stadsturer ► engelsktalande guide ► inträdesavgifter ► båtturer och cykelturer som är beskrivna i programmet ► kallt vatten och handdukar under turerna

Detta ingår inte i resans pris: ► flygbiljetter ► försäkring ► dricks ► drycks och måltider som inte är beskrivna i programmet ► Kambodja visum ► andra personliga utgifter

Övriga tillägg: ► enkelrum  tillägg, luftkonditionerat rum för hemvistelsen dag 9 - 15 EUR

OBS!: ► Vietnameserna firar nyår (TET) under perioden 24.01.2020 – 29.01.2020. TET är en nationell helgdag och en av årets största händelser. Resans pris kommer att stiga under denna period. På grund av firandet kan de flesta affärerna vara stängda fast det fortfarande kommer att vara möjligt att köpa de mest viktiga varorna. TET firandet är en väldigt speciell upplevelse som är värd att se. ► Små prisändringar kan förekomma eftersom priset beräknas enligt de gällande bensinpriserna i december 2020.
 


Fotogalleri


Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja) (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 275 Recensioner)
Pris
16750 SEK
Reslängd
15 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16350 SEK
Reslängd
15 Dagar
Enkelrum
3100 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
3 -12
Bokningskod
THAI_CAM_VIET
Långritt Över Balkanbergen 6800 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...