Rundresa i Colombia

Det är lätt att bli förälskad i Colombia!

Motsägelserna står på rad i detta lilla sydamerikanska land – här föddes Nobelpristagaren i litteratur Gabriel Garcia Marquez och landet är en av de största drogproducenterna. Efter en långt inbördeskrig är nuförtiden Colombia en attraktivt resmål – med moderna och kolonial städer, fantastiska stränder, kaffeplanteringar och orörda jungel. Beläget vid ekvatorn är landet en härlig blandning av sol, bördig jord, fantastiska vyer och en varm gästfrihet bland den lokalbefolkningen – en blandning som du kommer ogärna att lämna bakom dig.

Resans höjdpunkter
♦ Bogota
– Colombias huvudstad erbjuder en blandning av konst och kultur, sport och vetenskap. Året 2010 var Bogota utsett av The New York Times som ett måste att besöka.
Coffee triangle – ett område i landet känt för sina kaffeodlingar. Här produceras större delen av det berömda combianska kaffet.
Cartagena de Indias – Colombias 5:e största stad som sedan 1984 är med på UNESCOs kulturvärvldsartslista


 


Reseplan:
Dag 1. Bogota

Ankomst (på egen hand och räkning) till Bogota; transfer till vårt hotel och inkvartering. 

Dag 2. Bogota
Sightseeing i Bogota med bl.a. den historiska downtown med magnifikanta kyrkor, regeringens palats och "Plaza Bolivar”. Vi åker med bergbanan till Monserrate hill med en hissnande vy över staden. Övernattning i Bogota.

Dag 3. Bogota - Armenia
Idag tar vi inrikesflyg till den vackra kaffetriangeln i Armenia. Vi får höra allt som har med kaffe att göra och lite till. Vår expert guide delar gärna med sig av några av kaffevärldens hemligheter och vi får chansen att få smaka på en av världens bästa kaffesorter – kolumbiskt kaffe. Övernattning på hotell.

Dag 4. Salento och Cocoradalen
Dagens mål är den koloniala staden Salento och Valle del Cocora. Landskapet präglas av vaxpalmer som sträcker sig upp till hela 70m over marken och hör till världens högsta palmträd. Salento bjuder på intressant arkitektur. Möjlighet att besöka en traditionellt mote över en colombiansk drink på Cafe Jesus Martin där man diskuterar allt om kaffe, cappuccino och kakor. Övernattning på hotell.

Dag 5. Cartagena de Indias
Idag tar vi inrikesflyget till Cartagena de Indias, en riktigt dragplåster i Colombia och känt med sin kultur och historia som "Pearl of the Caribbean". Staden är en imponerande konglomerat av olika byggstilar skapade av spanörerna. På en stadsvandringstur kommer vi att besöka San Felipe de Barajas borgen och kyrkokomplexet på de La Popa kullen. Resten av dagen är på egen hand med möjligheter at besöka San Pedro Claver klostret, Zenú guldmuseet och ett fler tal andra sevärdheter som utmärker staden. Alternativt, kan man slappna av i någon av staden naturparker. Övernattning i Cartagena.

Dag 6. Cartagena - Islas del Rosario - Cartagena
Dagsutflykt till Rosario öarna belägna ca 40 km sydväst om Cartagena. Båtturen tar ca 1t. Ögruppen består av 27 öar och 20 heltar koralöar och rev; några är traskliknande med huvudsakligen mangrove och coccoträd. Öarna är naturhabitat för delfiner och andra mammals. Hela området är naturskyddat. Vi åker tillbaka till Cartagena på eftermiddagen. Övernattning.

Dag 7. Avresa
Transfer till flygpaltsen i Cartagena och inrikesflyg till huvudstaden Bogota där vi stiger ombord vårt flygplan för hemresan (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program i Colombia.


I grundpriset ingår: ► 6 nätter på 3*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) och frukost ► lunch på Dag 4 och 6 ► samlad transfer från Bogota flygplats och till Cartagena flygplats ► all transport jfr. program ► entréavgifter (enligt program) ► seglats till Rosaria Islands ► engelsktalande lokala guider OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: ► flygresa till/från Bogota ► inrikesflyg Bogota-Armenia, Armenia-Cartagena och Cartagena-Bogota ►måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’ ►drycker och dricks ►turistvisum ►vaccinationer ►försäkringar ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ► Enkelrum (i mån av plats): +2680/pp ►Inrikesflyg: Bogota-Armenia, Armenia-Cartagena and Cartagena-Bogota ca. 2550/pp dock flygbiljettpriset fastställs först vid bokningstillfället. ►Smågrupptillägg: turen kan ordnas med färre deltagare dock med ett tillägg på +1630SEK/pp (vid 2-3 pers.) ►Förlängning (tillval): ytterligare dagar i Bogota. Kontakta oss för mer information och priser.

Bra att veta: ►turens längd: 7 dagar/6 nätter ►svårighetsgrad: moderat  ►Elektricitet: 110 volt. Glöm ej att köpa en adapter! ►förlängning av turen: ytterligare dagar i Bogota. Kontakta oss för mer information och priser. ►små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ► alla besökare får vid inresa (oavsett via flygplats eller landsväg) en stämpel i passet från Departamento Administrativo de Seguridad (DAS; the security police responsible for immigration). Detta är ytterst viktig för att undvika problem med gränspolisen vid utresa. ►Valuta: den lokalvaluta heter colombianska peso (COP); Bankomater finns i stort sett i alla banker dock betalkort används inte i så stor utsträckning som hemma. Vi rekommenderar att du har din reskassa i USD (i små valjörer) ►Säkerhet: rots de omdiskuterade säkerhetsrisker som fanns för inte så länge sedan är numera resorna till de stora städer och turistresmål vanligen utan problem. ►Vi rekommenderar också att man ta med sig sitt eget reseapotek med bl.a. myggbalsam, paracetamol m.fl. 

Visum:  För att resa in i Colombia krävs inte visum för svenska medborgare vid kortare turistbesök. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla minst 2 ostämplade.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   december – mars samt juli - augusti


Fotogalleri


Rundresa i Colombia (Nominell 4.82 / 5 Baserat på 5 Recensioner)

 Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
4 - 12 pers.
Prisinfo
Priset är baserat på EUR/USD valutakursen enligt 1 EUR=1.05 USD (per 5/1-2017); med reservation för ändringar/ justeringar.
Bokningskod
Colombia
Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja) 15100 SEK, 15 Dagar

Rundresa i Indokina (Vietnam och Kambodja)

De blodiga konflikterna vilka ofta brukade förknippas med denna region har lyckligtvis försvunnit i...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5100 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa i Centralamerika 15400 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...