Rejs trygt og sikkert!

Rundresa i Sydamerikas glömda kust - The Guyanas

Rundresa i Sydamerikas glömda kust - The Guyanas 15500 SEK, 10 Dagar

Upplev den karibiska delen av Sydamerika - Guyana, Surinam och Franska Guyana.

De tre små länder kallas ofta för The Guyanas trots att två av de (Guyana och Surinam) tillhör Karibien medan Franska Guyana är en del av Frankrike (d.v.s del av EU) Länderna är bland de minsta i Sydamerika och turiststråket har inte hittat hit än. Det engelskspråkiga Guyana är et av världens vattenrikaste länder som bjuder på ett stort djur- och växtmångfald. Grannlandet Surinam, med nederländska som officiellt språk, är till stor del bevuxet av tropisk regnskog. Vi besöker ett av naturreservaten och har chansen att beskåda olika djurarter och om vi har tur kanske ser vi någon av de nyligen upptäcka nya arter som beskrivs av National Geographic. De sista dagarna på turen tillbringar vi i Franska Guyana mest känt för sin rymdbas byggd för raketuppskjutningar. Följ med oss på denna rundresa från den tropiska skogen till ’rymden'.

Resans höjdpunkter
3 till stort sätt okända länder med enastående natur
Kaieteurfallet (i Guyana) – med sin 226 m obrutna fallhöjd är detta vattenfall 5 gånger större än de berömda Niagarafallen och mer än dubbelt så högt som Victoriafallen
Paramaribo - Surinams huvudstad känd för sin mångkulturella prägel. År 2002 blev staden en Unesco skyddad objekt.
Îles du Salut (Islands of Health) – ögruppen utanför Franska Gyuanas kust kända för sitt hälsoklimat.

 


Reseplan:
Dag 1. Ankomst Georgetown (Guyana)
Ankomst i Georgetown och transfer till hotellet. Övernattning.

Dag 2. Georgetown
Sightseeing på staden med bl.a. besök på Heritage Museum, den Botaniska trädgården mm. Övernattning på hotell.

Dag 3. Kaieteurfallet
Idag gör vi en utflykt till världens största vattenfall, Kaieteurfallet. Med sin imponerande fallhöjd är detta vattenfall, mitt i Kaieteur National Park, det största dragplåstret i Guyana. Vi tar en helikoptertur och njuter av den fantastiska utsikten över detta naturfenomen som är 5 gånger större än Niagarafallen. Övernattning på hotell i Georgetown.

Dag 4. Paramaribo (Surinam)
Tidigt på morgonen beger vi oss mot Molsen Creek
vid gränsen till Surinam. Efter en lång färd är vi framme i Paramaribo sent på eftermiddagen. Inkvartering på hotell.

Dag 5. Paramaribo
Vi tillbringar dagen i den koloniala Paramaribo där vi besöker flera Unesco skyddade platser och byggnader från konialtiden (Onafhankelijkheidsplein, Fort Zeelandia mm) . Staden är en smältdeg av många olika folkgrupper och kulturer.

Dag 6. Paramaribo - Ny Amsterdam - Paramaribo
På denna dag åker vi till Ny Amsterdamborgen (från 1747) vid Surinam- och Commewijnefloden. Vi äter vår lunch i en liten fiskeby. På vägen tillbaka till Paramaribo har vi möjlighet att titta på de röda flodhästarna i Commewijnefloden.

Dag 7. Rymdcentrum Kourou & Cayenne (Franska Guyana)
Vi åker tidigt på morgonen (ca 6:00) mot Albina vid gränsen till Franska Guyana och fortsätter vidare till Kourou där vi besöker rymdbasen som används av den europeiska rymdorganisationen ESA sedan 1975. Vi fortsätter vidare (ca60km) till huvudstaden Cayenne vid Cayenneflodens mynning i Atlanten. Övernattning på hotell i Cayenne/Kourou.

Dag 8. Îles du Salut
Idag åker vi tidigt mot Korou där vi tar en båttur Îles du Salut (på engelska: Islands of Health). Hit brukade missionerna söka tillflykt från pesten på fastlandet. Vi besöker 2 av öarna, Île Royale och Île Saint-Joseph. På eftermiddagen seglar vi tillbaka till Korou. Hotel i Cayenne..

Dag 9. Cayenne – Paramaribo
Vi åker tillbaka till Paramaribo. Gränsen korsar vi på en fjärra mellan S:t Laurent och Albina. Övernattning på hotell i Paramaribo.

Dag 10. Avresa
Transfer till flygplatsen och resa med Virgin Atlantic mot London. Ankomst samma dag.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 14 dagar/13 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: lätt  ♦ eftersom flygresan är vanligen via London kan på utresa och/eller hemresa behövas övernattning (ej inkluderad i grundpriset).

Visum:  Turistvisum (Guyana) krävs inte för Danska, Finska, Norska och Svenska medborgare. Nordiska medborgare får söka visum till Surinam (som gäller max 60 dagar) innan avresan på ambassaden i Holland. Kostnaden är c:a 65 USD. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Inga obligatoriska vaccinationer krävs dock om Du kommer från infekterade med Gula feber länder måste du ha vaccination. Dessutom rekommenderar vi malariaprofylax. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   oktober - november

 


Priset inkluderar:
9 övernattningar på vanliga hotell; rum med privata faciliteter och frukost
flyg till Kaieteur- vattenfall inkl. engelsktalande guide
transport enligt programmet
engelsktalande lokala guider i Paramaribo och Georgetown och New Amsterdam

Ingår ej:
flygbiljetter
guidad tur i Kourou Space Center
tips och personliga utgifter
drycker och måltider som inte nämns i programmet
färjebiljetter vid gränsövergångar
inträdesavgifter
visum


Fotogalleri


Rundresa i Sydamerikas glömda kust - The Guyanas (Nominell 4.66 / 5 Baserat på 328 Recensioner)
Pris
15500 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
2700 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
15500 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
2700 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
8-12
Bokningskod
Surinam/Guiana
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...