Rejs trygt og sikkert!

Fiske på Kolahalvön

Fiske på Kolahalvön 31200 SEK, 8 Dagar

Kolahalvön är ett paradis för den särskilda fiskeentusiasten. Speciellt laxfisket är i världsklass på Varzugaälven, som har det största beståndet av lax på Kolahalvön.

Det används för det mesta fartyg för laxfiske (kategori 2-8 kg), men Varzuga är också känd för det utstående torrflugfiske av atlantisk lax. Allt fiske är vadfiske och vi har över 8 km. fiskevatten till förfogande. Oavsett var man fiskar i floden, njuter man av den obeskrivligt vackra naturen, och det är inte ovanligt att se fiskgjusar, brunbjörnar och älgar. Vi använder oss inte av båtar under turen, men i gengäld flyger med helikoptrar ett par gånger – ut från lägret och till fjärranliggande vatten. Njut av en spännande upplevelse på Kolahalvön.

Resans höjdpunkter
Laxfiske i världs klass – här finns det något för alla såväl erfarna fiskare som helt nybörjare. En av våra gäster, Jerik, lyckades fånga på torrflugor fler än 20 laxar på 6 fiskedagar.
hela 8km fiskevatten – vi fiskar efter egen behag (i samråd med vår fiskeguide så klart).

 


Reseplan:
Dag 1. Murmansk
Ankomst till Murmansk (på egen hand och räkning) och helikopter transfer till camp; fiske. 

Dag 2-8. Fiske på älven (med guide).

Dag 9. Avresa
Efter frukosten transport med helikopter tillbaka till Murmansk och hemresa (på egen hand och räkning) .

 

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Murmansk flygplats ► all transport jfr. program (med lokal buss och helikopter) ► 7 nätter i lodge (enkelrum, med eget WC/dusch ) ► helpension (lunchpaket på fiskedagarna) ► lokal engelsktalande guide (1 per 2 personer) ► fisketillstånd.

Detta ingår inte i resans pris: flygresa;  måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: +1200/pp (söks på egen hand och räkning) ♦ Flygresa: vi kan erbjuda hjälp med flyget  S:t Petersburg- Murmansk, t/r (fr ca 2800:-/pp) Det angivna priset är endast vägledande utan något prislöfte och paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället. ♦ Hotell i Murmansk: fr +790/pp/natt (ca-pris, del i dubbelrum)

Bra att veta:   ♦ turens längd: 9 dagar/8 nätter  ♦ Denna tur är ett ekofiske som bygger helt på "catch & release" principen och att all fisk hanteras varsamt. ♦ fisket: vanligen sker med flugspö på lax med mellanvikt på 2-8 kg. Varzuga har under en 5 års period varit fiskestället för framförallt engelska fiskefans som lyckades fånga hela 22.968 laxar på bara 649 spö! ♦ om du ordnar resan till Murmansk själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt..

Visum:  Det är visumplikt för svenska (och andra skandinaviska medborgare). Ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter utresan från Ryssland. Passet ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)

Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Här nedan kan du fylla i din visumansökan elektroniskt online och sedan skriva ut den. Glöm inte att underteckna de ifyllda formulären innan du besöker personligen ambassaden. OBS. Använd dessa formulär endast när du ska ansöka om ryskt visum i Köpenhamn. OBS. Vänligen läs noggrant visuminstruktionerna innan du påbörjar att fylla i formuläret

.

Visum till Ryssland

Nödvändig utrustning:  Vi rekommenderar en lättare och tvåhands laxspö i klass 7-10, med F-lina och flugor i storlek 6-10 och man fiskar med nedfallen/böjd hulling.


Fotogalleri


Fiske på Kolahalvön (Nominell 4.72 / 5 Baserat på 329 Recensioner)
Pris
31200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
Min. 6
Bokningskod
RUVAR
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...