Rejs trygt og sikkert!

Driftfiske på Kamchatka

Driftfiske på Kamchatka

Det finns bara några få platser kvar på jorden som kan beskrivas som en sann vildmark. Kamchatka är utan tvekan en av dem!

Landet av gejsrar, varma källor, cirka 300 vulkaner (29 av dem aktiva) och vackra floder svårslagna med fisk: här finns bland annat regnbågar, Dolly Vardan, samt sex olika arter av stillahavslax. Detta kan lätt kallas för den ultimata naturupplevelsen - med slocknade vulkaner i bakgrunden, fiskar som simmar i det kristallklara vattnet - och allt detta i världens renaste luft. Stora ord, men inte för stora för denna orörda vildmarken, där vilda djur är också överflödiga: björnar, vargar, sibiriska älgar, snöfår, mink och så vidare. 

Opala är en verklig pärla med vackra omgivningar. Floden är ungefär 30-70 meter bred, endast 0,5 till 1,5 meter lång och nästan utan "white water" - perfekt för flugfiske. Det är den perfekta platsen för att hitta några av de största exemplar. Regnbågar finns det gott om, men i Opala finns det också många frestelser för flugfiskare.
Varje år ökar siffrorna: 5-6000 sockeye laxar, 5000000 knöl laxar, 60.000 hundlaxar och 30.000 silver laxa.
Opala dalen har också en mycket speciella miljö: en stor vulkan, varma källor och gaskällor. Det finns massor av små öar och små vattendrag. Privatfiske är inte möjlift, men chansen att se andra fiskare är inte särskilt stor på grund av de svåra tillträdesvillkor.


Reseplan:
Dag 1. Ankomst
Ankomst till Petropavlovsk. Övernattning på hotell ca 60 km utanför Petropavlovsk.

Dag 2. Petropavlovsk - Opalafloden
Transport med helikopter till Opalafloden. Vissa datum är det transport med 4x4 bil - turen tar ca 8 timmar.

Dag 3-8. Fiske och seglats
Dagsprogrammet under fisket ser ungefär så här ut: vi börjar med an kopp kaffe kl 08:00 och vid 08:30 äter vi frukost; vid 09:30 seglar vi över floden och fiskar fram till ca18:00. Vi stannar och slår vårt läger vid floden. Middag serveras vid 8-tiden på kvällen.

Dag 9. Tillbaka till Petropavlovsk
Transport med 4x4 bil tillbaka till Petropavlovsk. Turen tar ca 8 timmar. Övernattning på hotell.

Dag 10. Petropavlovsk
Ledig dag i Petropavlovsk. Valfritt utflykt till Geisa dalen kan arrangeras. 

Dag 11. Avresa
Transfer till flygplatsen och avresa med flyg till Moskva och vidare till Köpenhamn.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 10 dagar/8 nätter  ♦ sovsäck medtas ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma avhängande väderförhållandena. ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Väder - Kamchatka har tempererat kustklimat. I september kan man förvänta sig temperaturer mellan 10 och 20 grader, men nattfrost kan förekomma och temperaturerna kan sänka ner till –5 grader. Det är viktigt att ta med sig bra regnkläder och gummistövlar. ♦ Seglatsen: Vi seglar 8-10 km om dagen och gör flera fiskestopp på vägen. Gummibåtarna och säkerhetsutrustningen är förstaklasskvalité och vi tar satellittelefon med oss på alla turer. ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället.

Björnar - Det finns en stor chans att se en av Kamchatka-björnarna - till skillnad från björnarna i Nordamerika anses de inte vara farliga och är väldigt blyga. Fotografer rekommenderas att ta med en 200-300 mm teleobjektiv. Våra guider har mycket erfarenhet av att hantera björnar. ►Tips- det är vanligt att ge tips till guiderna och laga mat efter en bra resa. Vi rekommenderar cirka 75 US $ per gäst. Tips samlas ofta in och överlämnas till chefsguiden.

Fiskeinformation: Det finns utmärkt fiske efter enorma regnbågsforell, 6 arter av Stillahavslax, kumzha och röding. Regnbågar i genomsnitt 55 cm. och vi har tagit dem upp till 75! Kamchatka har en stor kustbågsöring som sträcker sig från 2,2 till 5 kg och går in i floden från och med våren. Arktisk röding är närvarande hela sommaren. Kumzha (östsibirisk röding) är bra kämpar och brukar växa till 5 kg! Laxens ankomsttider varierar från ström till ström men anländer i allmänhet samma tid i Kamchatka som Alaska. Vi fiskar efter King lax från slutet av juni till juli. Silvers (coho) anländer i slutet av augusti och löper fram till oktober. Chum & Sockeye Lax anländer i juli och augusti. Pinks löper i början av augusti till september, men bara starka på jämnt antal år.

Visum: Det är visumplikt för svenska (och andra skandinaviska medborgare). Ditt pass ksa vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan. Passet ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Här nedan kan du fylla i din visumansökan och sedan skriva ut den innan du skickar den till oss. OBS. Använd detta formulär endast när vi hjälper till med visumet.

Visum till Ryssland

 


Priset inkluderar:
samlad transfer från/till flygplatsen i Petropavlovsk
helikoptertransport och / eller transport med 4x4 bil till Opalafloden
3 nätter på turisthotell i Paratunka (del i flerbäddsrum
med frukost)
7 nätter i tält med helpension (maten tillagas av vår kock på plats)
7 dagar fiske ► fisketillstånd
engelsktalande fiskeguide (1 per 2-3 fiskespö)
visuminbjudan.

Ingår ej:
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum
vaccinationer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: 900/pass (baserat på 3 veckors handläggningstid)
Flygtillägg: vid eventuell högre bokningsklass på flyget tillkommer mellanskillnaden i flygbiljettpriset som fastställs först vid bokningstillfället
Förlängning: eventuellt med extra natt i Moskva. Kontakta oss för mer information och priser.


Fotogalleri


Driftfiske på Kamchatka (Nominell 4.81 / 5 Baserat på 328 Recensioner)

Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället. Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

OBS. Paketpriset är enbart vägledande och styrs huvudsakligen av flygbiljettpriset och därmed bestäms först vid bokningstillfället. Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är baserade på den billigaste bokningsklass på flyget (per 1/12 2010); i annat fall (vid t.ex. högre bokningsklass på flyget eller ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.
Deltagarantal
6-9 rods
Bokningskod
RUKamFishing
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...