Rejs trygt og sikkert!

Bulgarien- intensiv vårfågelskådning för de ivrigaste fågelskådarna

Bulgarien- intensiv vårfågelskådning för de ivrigaste fågelskådarna 6700 SEK, 8 Dagar

En fågelskådningsresa speciellt för dem som inte har mycket tid, men som gärna vill se så mycket som möjligt!

Trots det intensiva programmet finns det alltid tillräckligt med tid att njuta av de bästa fågelhabitat i Bulgarien. Resans program täcker nästan samma ställen och arter som ”200+ specialiteter” (12 dagar) och är därför ett bra val när det gäller både tid, pris och kvalitet!

Höjdpunkter:
Vit pelikan, Dalmatiens pelikan, dvärg skarvar, svart stork, purpurhjärta, tophejre, rustand, vit grågam, ådselgrib, gåsgam, kejsarörn, slangeörn, dværgörn, dvärg uggla, svartbent strandpipare, gråsejler, biätare, blådrossel, stendrossel, klippespätmejse, sörgemejse, maska ryggraden skada, rödhuvedet skada, befälhavare sångare, klippevärling, gärdevärling, hättevärling, guldpirol, kalanderlärke, nonnestenpikker, isabellastenpikker, små rörsångare, rödryggad svälja, Balkan flugsnappare, m.fl.


Resplan:
Dag 1. Ankomst

Ankomst till Sofia eller Plovdiv. Transfer till Plovdiv, där vi övernattar.

Dag 2. Plovdiv – Madzharovo
Under en kort morgonpromenad längs Maritsa-floden ser vi resans första specialiteter. Mot kvällen reser vi till rovfåglarnas östeuropeiska rike - de östra Rodopi- bergen och staden Madzharovo. Vi tillbringar de nästa två nätterna i Madzharovo.

Dag 3. Mazdharovo
På morgonen tar vi en promenad till den uppseendeväckande Studen Kladenets- dämningen och sedan utforskar vi området. Programmet fortsätter med ett besök på ”Gamarnas restaurant”, där vi blir vittnen till gamarnas måltid. Övernattning i Madzharovo.

Dag 4. Madzharovo - Bourgas
Efter frukosten tar vi en promenad till Madzharovos backar, där vi en gång till möter nya världens gamar och tättingar. Sedan reser vi över Sakar- bergen till Burgas, där vi övernattar.

Dag 5. Bourgas – Atanasovsko sjøen– Kaliakra udden
På morgonen besöker vi de mest intressanta våtmarkerna utanför Burgas- Atanasovsko- saltsjön. Mot kvällen drar vi nordöver till Cape Kaliakra, där vi hittar några av Bulgariens största och mest värdefulla stepphabitat. Vi tillbringar natten i Kavarna eller Balchik.

Dag 6. Balchik – Shabla - Silistra
Efter frukosten åker vi till Bulgariens östliga del, nämligen till Shabla-området. Efteråt fortsätter vi till Dourankoulak-sjön – området har en enorm betydelse för ornitologin i Europa, eftersom det är just här den rödhalsade gåsen övervintrar. På eftermiddagen passerar vi genom Ludogorie- regionen och når Donau- floden. Vi övernattar i en närliggande stad.

Dag 7. Srebarna sjön – Sofia/Bourgas
Vid Srebarna-sjön ligger antagligen de mest kända våtmarkerna i Bulgarien. Där tillbringar vi ett par timmar och under tiden träffar vi sjöns invånare. Sedan följer det en förhållandevis lång transfer till Sofia, vår sista uppehållspunkt. 

Dag 8. Hemresa
Transfer till flygplatsen för avresa.

Detta ingår i grundpriset: ► transfer från och till flygplatsen ► transport (enligt program) ► inkvartering enligt resans program på guesthouse och på 3 stjärniga hotell (del i dubbelrum), med bad och toalett med frukost ► engelsktalande guide.

Dette ingår inte i grundpriset: ►måltider utöver de beskrivna i ’Mat & Logi’ avsnittet; ►drycker och dricks; ►övriga entréavgifter; ►försäkringar, ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. ►Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Eventuella tillägg: ►Enkelrum (i mån av plats) vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans ►Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats mm. ►Förlägning: eventuellt med 1 extra vecka vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser.

Vi rekomenderar resa i perioden: Den bästa perioden för resan är 15. april – 15 juni

Länkar för extra information:
http://www.birdwatchingbulgaria.com

 


Fotogalleri


Bulgarien- intensiv vårfågelskådning för de ivrigaste fågelskådarna (Nominell 4.88 / 5 Baserat på 328 Recensioner)
Pris
6700 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

 Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths 

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
BGBIRDINT
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...