Rejs trygt og sikkert!

Höstfågelskådning längs »Via Pontica« flyttvägen

Höstfågelskådning längs »Via Pontica« flyttvägen

Bulgarien ligger på vägen av två av de största passagerna för fågelmigration i Europa (»Via Pontica« og »Via Aristotelis«) och tack vara sin position är landet en viktig uppehållsplats för många migrerande fåglar under den här årstiden.

Våtmarkerna vid Svarta Havets kust – sjöar och laguner – är bland Europas bästa ställen för iakttagelse av högtflygande migrerande fåglar. På en enda dag kan man se stora flockar av flera tusental vita storkar, vita pelikaner och bivråkar samt många rovfågelarter (till exempel ängshök, brun glada, ormörn, balkanhök). Vi besöker en del "hotspots" längs Svarta havets norra kust (en blandning av sjöar och stäppområden), och också rovfåglarnas rike i Östeuropa – Rodopi berget.
Sist men inte minst- fågelskådningsresan kan gärna kombineras med en semester vid havet under den här årstiden.

Höjdpunkter:

Vit pelikan, Krushuvad pelikan, Dvärgskarv, Purpurhäger, Svart Stork, Vitögd dykand, Bivråk, Gåsgam, Smutsgam, Ormörn, Ängshök, Balkanhök, Örnvråk, Mindre skrikörn, Kejsarörn, Dvärgörn, Svartbent strandpipare, Biätaren, Blåkråka, Härfågel, Kalanderlärka, Törnskata, Nunnestenskvätta, Fältsångare


Resplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst och transfer till Burgas.

Dag 2. Atanasovsko sjön og Poda lagunen
Vi utnyttjar den höst sträckan av högtflygande fåglar längs Via Pontica flyttrutten.

Dag 3. Bourgas - Balchik
Svarta havskusten erbjuder en av de mest intressanta präriehabitat Bulgarien. Vanligen träffar vi enorma flockar av storkar, pelikaner och rovfåglar.

Dag 4. Balchik – Dourankoulak - Bourgas
Turen går till våtmarkerna vid byn Shabla. Kort stopp vid byn Kamen Briag. I ruinerna av det arkeologiska området Yailite ser vi toppskarv, långnäbbad mås, dvärg mås, nunnestenskvätta, kalanderlärka, korttålärka m.fl.

Dag 5. Bourgas - Madzharovo
Besök i Rodopibergens östra del och byn Madzharovo där det finns många rovfåglar och intressanta sparvfåglar.

Dag 6. Madzharovo
Utflykt till området vid Studen Kladenets fördämningen. Besök i ”Gamarnas restaurang”. På eftermiddagen gör vi en kort tur till Krumovitsafloden där tättingarna sjunger.

Dag 7. Madzharovo - Bourgas
På vägen till Burgas passerar vi spännande habitat i Sakarbergen. Vid staden Sliven ser vi kolonier av gulliga små sisel. Trakten är också ett jaktområde för ängshök, aftonfalk, småskrikörn och kejsarörn. Vi hinner t.o.m. att beskåda den stora migrationsvägen längs Svarta havs kusten.

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatsen och avresa.

Detta ingår i grundpriset: ►all transport ►bagagetransport ► övernattningar på guest house och på 3*** hotell med eget bad och toalett med frukost ► engelsktalande ornitolog ► entréer enligt program ► turens pris vid 3-4 personer:kontakta oss; vid 4 eller flera: kontakta oss.

Detta ingår inte i resans pris: ►försäkringar ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I priset ingår' ►Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för de sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Eventuella tillägg: ►Enkelrum (i mån av plats) ►eventuellt extra vecka vid Svarta havet.

Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ► turen kan förlängas med t.ex. 1 vecka vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser.

Vi rekomenderar resa i perioden: augusti - oktober


Fotogalleri


Höstfågelskådning längs »Via Pontica« flyttvägen (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 345 Recensioner)

 Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths

Deltagarantal
min 2 persons
Bokningskod
BGVIAPONT
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...