Rejs trygt og sikkert!

Bulgarien- Vinterfågelskådning ”Rödhalsad Gås”

Bulgarien- Vinterfågelskådning ”Rödhalsad Gås”

Våtmarkerna längs Svarta Havets kust i Bulgarien är traditionella ”hotspots” för fågelåskådning på vintern.

Vid de större sjöarna och de grunda lagunerna längs kusten kan man se en imponerande mångfald av otaliga flockar av vattenfåglar. De här lättillgängliga områdena av internationell betydelse är hem för 70 % av världens övervintrande rödhalsade gäss.  Tiotusentals gäss och andra vattenfåglar utgör huvudmålet för fågelåskådning på vintern (speciellt den imponerande synen av olika flockar av rödhalsade gäss och bläsgäss som börjar flyga på morgonen och flyger in i landet för att hitta mat i kornåkrarna). Globalt hotade arter som fjällgås, dvärgskarv och krushuvad pelikan förekommer också. Resten av listan innehåller många andra fåglar som är förbundna med vatten men inte bara det.  När man ser på de täta flockarna av gäss kan man ofta få överraskningar – sällsynta gäster från norr med bara få observationer i landet. 

Höjdpunkter:

Vit pelikan, Dvärgskarv, Ägretthäger, Rördrom, Mindre Sångsvan, Grönländsk bläsgås, Rödhalsad gås, Rödhuvad dykand, Bergand, Svärta, Salskrake, Fläckand, Havsörn, Örnvråk, Stenfalk, Svarthuvad trut.
 


Resplan:

Dag 1 Ankomst
Ankomst till flygplatsen i Sofia/Plovdiv. Transfer till staden Balchik eller Kavarna, där vi övernattar de första tre dagarna.

Dag 2. Balchik - Shabla
På morgonen går vi till stranden och försöker få syn på våra första rödhalsade gäss. Vi tillbringar hela eftermiddagen vid sjöarna runt Shabla, där det förekommer många olika vattenfåglar.

Dag 3. Balchik - Dourankoulak
Tidigt på morgonen får vi möjlighet att iaktta talrika flockar av gäss medan de flyger iväg från Durankulak-sjön. Det är en otroligt vacker syn som lockar hit fågelskådare från hela Europa.

Dag 4. Balchik - Kaliakra
På morgonen åker vi till Cape Kaliakra. På sommaren är området känt med sina ynglande steppefåglar. Men överraskningar är inte ovanliga på vintern heller. Mot kvällen drar vi iväg mot vår nästa stora hållpunkt- Svarta Havets södra kust och staden Burgas. Där ska vi stanna i tre dagar.

Dag 5. Balchik - Bourgas
Efter frukost tar vi en promenad till de grunda lagunerna längs Atanasovsko- och Pomoriisko- saltsjöarnas kust. De här sjöarna är bland de bästa ställen där man kan iaktta högtflygande migrerande fåglar. Vid den här årstiden kan man hitta även andra fågelarter här.

Dag 6. Poda lagunen och Mandra och Burgassjöarna
Idag besöker vi både Poda- lagunen och Mandra- och Burgas- sjöarna, som ligger ett par kilometer utanför Burgas.

Dag 7. Bourgas - Plovdiv
Återresa till Plovdiv, där vi tillbringar natten. På kvällen besöker vi dvärgskarvarnas största övernattningsställe i Bulgarien (mellan 2000 och 4000 fåglar).

Dag 8. Hemresa
Transfer till flygplatsen.

Detta ingår i grundpriset: ►övernattningar på små hotell/pensionat med frukost med dusch och WC ► samlad transfer från och till flygplatsen i Sofia eller Plovdiv. ► transport och inkvartering enligt resans program ► engelsktalande guide ► entréer ►prisen vid 3-4 personer er kr. 6730 per person; ved 4 eller flera personer - kr. 5550 per person!

Detta ingår inte i resans pris: ►karta (kan beställas vid bokningen) ► privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset' ►andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Eventuella tillägg: ►enkelrum (i mån av plats): +1050/pp

Bra att veta:►möjlighet att se fågelarter som dvärggås ►ta med en liten ryggsäck till de dagliga utflykterna ► Turen kan förlängas med t.ex. 1 vecka vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser.

Vi rekomenderar resa i perioden: 15. december – 15. marts

Länkar för extra information:

Winter Birding Tour "Red-breasted Goose"

http://www.birdwatchingbulgaria.com 


Fotogalleri


Bulgarien- Vinterfågelskådning ”Rödhalsad Gås” (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 345 Recensioner)

 Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Easy walks up to 1-2 km per day; some short hikes by the birding stops may take place in regions with no walking paths

Deltagarantal
Min. 2 persons, The price of the tour for 2-3 people is 660 EUR per person; for 4 or more - 545 Euro/person!
Bokningskod
BGGOOS
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...