Rejs trygt og sikkert!
Cykla i Portugal 7800 SEK, 8 Dagar

Alentejo-regionen i sydvästra Portugal är en av de mindre besökta. Det är synd för här är de bäst bevarade landskapen på den iberiska halvön gömda. Det är det perfekta stället att uppleva på två hjul. Här finns orörda landskap, sömniga byar, glest befolkade landsbygd, landsvägar där hästvagnar fortfarande är en vanlig syn och inte minst vänliga lokalbefolkningen. Cykelvägarna bjuder in till en upptäcktsresa i det outforskade området, vilket är perfekt för avkopplande cykelturer i det tilltalande landskapet.

Här kan du cykla från liv och rörelse i vardagen. Portugals sydvästra kust erbjuder landsbygdens idyll med lugn och ro. På en cykeltur genom Alentejo- och Algarve-regionerna kommer du att uppleva det traditionella sättet att leva och några av de mest orörda landskapen i Europa. Upplev den magnifika kusten, den fascinerande jordbrukskulturen, dolda byar och kuperade landskap. Hitta glädje i det enkla livet och njut av de bra fiskrestaurangerna nära kusten och det härliga goda vinet. 


Reseplan

Dag 1. Ankomst till Santiago do Cacém
Väl anlänt till Santiago do Cacém ligger ca. 150 km söder om Lissabon är det ett kort informationsmöte. Leverans av hyrcykel sker från det första boendet.

Dag 2. Santiago do Cacém - Cercal do Alentejo (via Vale das Éguas)
Efter frukost börjar cykelturen. Santiago lämnar och kör söderut via byn Vale das Éguas till Cercal do Alentejo, där du övernattar.
Cykelavstånd: 37 km

Dag 3. Cercal do Alentejo - Vila Nova de Milfontes (via São Luis)
Dagens etapp är fortfarande inåt landet men med kusten i sikte. Ta en paus i byn São Luis, där vardagen fortsätter i en lugn takt långt från kustens hektiska sommarliv. Efter São och på väg till havet, gå ut på en inlandsklättring till den högsta punkten längs kusten, Cerro de São Domingos och därifrån kan du njuta av utfarten till Alentejo-regionens pärla, Vila Nova de Milfontes. Det finns gott om tid att utforska Milfontes till fots. Se t.ex. Forte de São Clemente från 1599 byggdes ursprungligen till försvar för nordafrikanska barbarer. Men kanske är du mer på en promenad på stranden.
Cykelavstånd: 33 km

Dag 4. Vila Nova de Milfontes - Zambujeira do Mar
Programmet tar dig idag till de vackraste kustbyarna. Vi rekommenderar en kort uppvärmningsresa till Milfonte's pittoreska fiskehamn. Sedan kan du börja resan till Zambujeira genom att korsa bron över floden Mira och passera byarna Longueira och Almograve längs spår som leder förbi vackra korkekar och vingårdar. En liten omväg till Amograve-stranden är allt värt det. I byn Cavaleiro ligger regionens mest kända fyr, Cabo Sardão, framför dig. Den vackra rutten med utsikt över det rullande Atlanten avbryts endast av en uppfriskande bris och strax före dagens mål passerar du en inbjudande strand som också kan nås till fots från Zambujeira do Mar.
Cykelavstånd: 36 km

Dag 5. Zambujeira till Mar - Aljezur (via Odeceixe)
Idag går cykelleden till den moriska byn Alzejur och leder den igen genom vackra byar och förbi vykortvackra stränder. Det leder förbi Carvalhal-stranden och med en kort omväg finns det möjlighet till en promenad till Amalia-stranden, uppkallad efter Portugals mest kända Fado-diva. Stranden är väl gömd under de tuffa klipporna. När du korsar bron före byn Odeceixe lämnar du Alentejo-regionen och kör in i Portugals berömda Algarve. Stränderna i Odeceixe är några av de vackraste i landet och byn ger dig ett bra perspektiv över Ceixe-dalen nära väderkvarnen innan du fortsätter till Rogil. Med byn Aljezur i sikte dyker det imponerande moriska slottet som visas i den portugisiska flaggan i horisonten. Dags för avkoppling.
Cykelavstånd: 48 km

Dag 6. Aljezur - Carrapateira (via Amoreira-stranden / Monte Clérigo)
Från hotellet i Aljezur går det uppåt till det moriska slottet, varifrån det har en fantastisk utsikt över Amoreira-dalen och med pedalkraft fortsätter den mot kusten. Du kommer att passera två stränder, varifrån lokalbefolkningen tränar sina färdigheter på surfbrädorna. Återigen vacker utsikt över Amoriera-stranden och Monte Clérigo. Ruinen "Ribat" är ett vackert vittnesbörd om den moriska närvaron och inflytandet här på platsen en gång tidigare. Algarve-regionen är mycket mer än kust och hav och resan går nu inåt landet till byn Carrapateira, där den sista slingan på resan nära havet kommer att rensa dina luftvägar innan du anländer till hotellet.
Cykelavstånd: 51 km

Dag 7. Carrapateira - Sagres
Den sista etappen går från Carrapateira söderut till en av de absoluta höjdpunkterna på resan, Cabo de São Vicente. Den sydligaste punkten och sista stoppet för det europeiska fastlandet före Amerika. Upplevelsen på cykeln här kan inte beskrivas, den måste prövas. Den speciella mystiken på platsen gav inspiration till stora upptäckter i den portugisiska guldåldern. Med ankomsten till Sagres och ett besök på fästningen upphör denna cykelupplevelse i det sydvästra hörnet av Porugal.
Cykelavstånd: 40 km

Dag 8. Åter hem
Slut på turen efter frukost

Praktisk information:
► Från Sagres: buss till Lissabon eller Faro med REDE EXPRESSOS BUS från LAGOS; till Lagos finns det 45 min. med lokal buss / taxi; ► tåg från Lagos
♦ Länkar till transportleverantörer ►Tåg: Comboio: http://www.cp.pt; ►Bussar: Alentejo Bus Company | Rede Expresso: http://www.rede-expressos.pt/; Algarve Bus Company | Eva Bus: http://www.eva-bus.com


Rekommenderad reseperiod: april - juni, september - november


Nödvändig utrustning:   Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.


Priset inkluderar:
7 nätter på familjeägda pensionat inkl. frukost i delat dubbelrum med eget badrum
cykeluthyrning
detaljerad karta
GPS och vägbok på engelska
transport av bagage. nödtelefon 9-18:30

Ingår ej:
Flygbiljetter
reseförsäkring
alla transferar
drycker och måltider som inte nämns i programmet
personliga utgifter


Fotogalleri


Cykla i Portugal (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 337 Recensioner)
Pris
7800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Bokningskod
PTCYCSW
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...