Rejs trygt og sikkert!

Cykelsemester i Transsylvanien

Cykelsemester i Transsylvanien 7400 SEK, 8 Dagar

Transsylvanien är inte bara den mest kända delen av Rumänien, tack vare legenden om Grev Drakula, men också den mest romantiska och inspirerande av alla landets provinser. Följ med på en cykelsemester i Transsylvanien i Rumänien.

Beläget på en platå (305-488 m) i nordvästra Rumänien, är Transsylvanien en av de mest utvecklade regionerna i landet. Vi cyklar genom kända medeltida städer från 14-talet, som Brasov, Sighisoara och Sibiu. Träkyrkor med höga tak, citadeller, legendariska slott, komplicerad historia, vackra bergutsikter och toppar, utspridda byar ... Dessa är bara några av alla regionens varor! Och eftersom inga besök i Transsylvanien skulle vara komplett utan också besöka den mytomspunna Greve Drakulas slott, är den dramatiska-Bran slott också en av hållplatserna. De dagliga turerna är mellan 25 och 72 km med upp till 500 meter upp och ner för backen.

Resans höjdpunkter
Transsylvanien – vackert landskap med brusande floder och en vild och grön natur som faktiskt saknar motstycke i hela Europa.
Dracula slottet - myten om de ökände greve Dracula lever än idag.
Sighisoara – välbevarad medeltidsstad; den är med på UNESCOs världsarvslista.

 


Reseplan:

Dag 1. Ankomst - Sinaia
Ankomst till Bukarest och transfer till Sinaia; övernattning

Dag 2. Bran - Poiana Brasov resort - Brasov
Efter ett besök på Peles palatset i Siani fortsätter vi till Paraul rece . Härifrån cyklar vi mot Bran slottet där vi inta vår lunch. Kort transfer till Rasnov och vidare på cykelsadeln till Poiana Brasov Resort (1 030m ö.h.) Övernattning i Brassov.
Cykeltur: ca40km

Dag 3. Rasnov slottet - Brancoveanukloster
På förmiddagen besöker vi det imponerande Rasnov slottet från 1300-talet; transfer till byn Zarnesti. Cyklingen börjar med en uppstigning till 770m höjd; ci cyklar genom skogsområden, förbi små bergsbyar och sedan ned till en floddal vid foten av de majestätiska Făgăraşbergen. Ankomst till Statiunea Sambata Mountain Resort där vi stannar för natten.
Cykeltur: ca70km

Dag 4. Iacobeni fortified kyrkan - Sighisoara
I dag utförskar vi från cykelsadeln området Sibiu – Sighisoara känt för sina Saxon befästade kyrkor. Dagens etapp avslutas i Sighisoara där den gamla stadsdelen betraktas som en av Europas finaste och mest välbevarade citadeler; den är med på UNESCOs världskulturarvslista.
Cykeltur: ca90km

Dag 5. Biertan kyrkan - Sibiu
Vi styr västerut om Sighisoara (ca25km) och på vägen passerar vi 4 fina kyrkor – Biertan (UNESCO), Rechis, Alatana och Hosman. Sent på eftermiddagen är vi framme i Sibiu, Europas kulturstad år 2007. Övernattning i Sibiu.
Cykeltur: ca77km

Dag 6. Astra friluftsmuseet- Transfagarasan vägen - Balea lac
Efter ett besök i friluftsmuseet är det en kort transfer till byn Cartisoara vid foten av Făgăraşbergen och vidare längs den berömda Transfagarasan vägen. Övernattning vid Baleasjön (2 030m ö.h.)
Cykeltur: ca35km

Dag 7. Vidraru dammen - Poienari - Bucharest
Dagen börjar med en kort transfer genom bergen och vidare cykling ned mot Argesfloden och Vidrarudammen. I närheten ligger Poienari borgen, hemstaden för Vlad Tepes känt för de flesta som Dracula. Dagen cykeletapp slutar vid Curtea de Arges. Transfer till Bukarest. Övernattning.

Dag 8. Avresa 
Transport till flygplatsen (på egen hand och räkning) och hemresa eller vidare enligt eget program. 

Bagagetransport: inkluderad

I grundpriset ingår:  ► Övernattning på familjeägda pensionat och hotell med WC/dusch ► frukost ► engelsktalande guide / chaufför med följefordon ► karta ► samlad transfer från Bukarest flygplats vid ankomst.
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.stillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:   Transfer till flygplatsen på hemresedagen. Hyra av cykel - kategori 1: +550SEK, kategori 2: +375SEK; entréer; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Vid en grupp på 2-3 personer förekommer det ett tillägg på 1120 kr per person ♦ Enkelrum (i mån av plats): +1700/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans). ♦ Förlängning: eventuellt med extra natt/nätter i Bucharest (OBS. detta kan dock påverka även flygbiljettpriset). ♦ hyra av cykelhjälm: 120/vecka (bokas vid beställningen) ♦ hyra av cykelväska: 120/vecka (bokas vid beställningen) 

Bra att veta:   Turens längd: 8 dagar/7 nätter (6 cyklingsdagar)  ♦ svårighetsgrad: mellansvår ♦ Viktigt! Om du själv ordnar flygresa se till att ankomsttiden till Bukarest flygplats är allra senast kl 14:00. I annat fall borde du ordna 1 övernattning (på egen hand och rälning) i Bukurest dagen innan turen börjar. Meddela oss adressen till hotellet så att vår representat kan hämta dig för transfern till Sibiu/Sinaia. ♦ Vissa ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/cykelrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦  Alla cyklister få en detaljerad karta och en snabb introduktion från guiden i början av varje dag. Guiden med fordonet och bagage kontrollera flera gånger om dagen, om allt är OK med gruppen. Guiden väntar på korset vägar, med konsekvenser för frukost, lunch och middag och berättar om de mest intressanta sevärdheterna vid rutten. De cyklister kan alltid hoppa över den tuffaste sträckan och kör med i fordonet.

Nödvändig utrustning: Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.

Vi rekommenderar resa i perioden:   juli-september


Fotogalleri


Cykelsemester i Transsylvanien (Nominell 4.69 / 5 Baserat på 320 Recensioner)
Pris
7400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vägledande flygtider (från Köpenhamn):
Utresa:
Köpenhamn – Budapest – 10:00 – 11:50
Budapest – Bucharest – 13:15 – 15:30
Hemresa:
Bucharest – Budapest – 16:05 – 16:20
Budapest – Köpenhamn – 17:45 – 19:40

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- Inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang och är inte återbetalningsbar i fall resan av någon anledning inte bli av.

Paketpriset med flyg är endast vägledande och fastställs först vid bokningstillfällen. Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är miljöanpassade (så gott det går) i och med att de är baserade på direktflyg. *Priset är baserat på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget (per 1/10 2013); i annat fall (bl.a. vid mellanlandning, högre bokningsklass på flyget eller ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.

Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
ROCYCI
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...