Cykla i Makedonien 7000 SEK, 8 Dagar

I hjärtat av Balkanhalvön har Makedonien alltid varit över lokala kulturer, nationella rörelser och kraftfull politik, vilket gör det till en av de mest attraktiva destinationer att utforska i regionen idag. Förutom den fantastiska historien och den kulturella bakgrunden är Makedonien också känd för sitt fantastiska bergslandskap och orörda sjöar. Därför vill vi bjuda in en resa som gör att du kan uppleva landet på det mest spännande sättet - med cykel!

Vår reseplan är utformad för att visa dig Makedonien på det mest fantastiska sättet. Resan leder dig genom natursköna bergsvägar, gamla städer och gamla ruiner som bevarar all den gamla historien som har format Balkans kulturella bakgrund - ett oförglömligt äventyr som kryddas med de lokala köken.

Resans höjdpunkter
♦ Krushevo
– Balkanhalvöns högst belägna stad (1 500m ö.h.) med välbevarad atmosfär och fin arkitektur
Bitola  - ("consular city”) alla västerländska konsulat fanns i staden under det osmanska rikets tid.
Nationalparken "Pelister" – den äldsta nationalparken i landet med ett bergstopp på 2 601m höjd.
Ohridsjön med omnejd – flera av sevärdheterna är med på Unescos världsarvslista.

 


Reseplan:
Dag 1. Skopje/Krushevo
Ankomst (på egen hand och räkning) till Skopje där vår guide möter oss. Transfer till Krushevo. Övernattning. 

Dag 2. Krushevo – Bitola
Vi sätter oss på cyklarna och trampar ned en bit innan vi kommer till den betydligt flatare vägen mot Bitola. På vägen tar vi en avstickare till byn Slepche och St. Jovan Baptist kloster som ligger på en kulle. Väl i Bitola om vi inte känner oss för trötta kan vi ta en kort promenad till den närliggande gamla staden Heraculaneum.
Cykling ca 65km; nivåskillnad +560/-1130m

Dag 3. Bitola - Oteshevo
Idag cyklar vi över Pelisterbergen där vi kan inta vår lunch. Efter lunchrasten är det nedstigning mot Prespasjön. Vi fortsätter utmed sjöns bred fram till byn Lyuboyno. Övernattning.
Cykling ca 64km; nivåskillnad +1000/-750m

Dag 4. Oteshevo med omnejd
En hel dag för avslappning. Möjligheter för vandring i Pelister nationalparken eller att lata oss vid den vackra sjön med sol (inget löfte dock) och bad.

Dag 5. Lyuboyno – St. Naum kloster - Ohrid
Efter vi återhämtat våra krafter ser vi fram emot en dag med lite större utmanningar. Vi cyklar över Galichitsabergen mot Ohridsjön. Först följer vi Prespasjön och sedan upp mot Galichitsabergens kam där fina utsikter mot bäggae sjöar öppnar sig framför oss. Nedstigningen är brant med med mångas kurvor till St. Naumkloster. Därifrån åker vi båt över sjön till staden Ohrid. Övernattning.
Cykling ca. 67km; nivåskillnad +1752/-1915m

Dag 6. Ohrid
Vi tillbringar dagen i Ohrid, en gammal medeltidsstad. Om du vill kan du cykla istället till de närliggande stenkyrkor i byn Kalishta. Man kan så klar göra både och om orken finns.
Cykling ca 36km; nivåskillnad +100/-100m

Dag 7. Ohrid – Debar – Skopje
Idag besöker vi Debarsjön. Cykelleden följer landsvägen långs Debarfloden. Transfer till Skopje med 1 stopp vid S:t Jovan Bigorski klosret. Övernattning i Skopje.
Cykling ca 66km; nivåskillnad +380/-340m

Dag 8. Avresa
Transport (på egen hand och räkning) till flygplatsen och hemresa.

I grundpriset ingår:   ► samlad transfer från Skopje flygplats vid ankomst ► all transport jfr. program ► övernattning på familjedrivna hotell, med eget WC/dusch (del i dubbelrum) ► halvpension (frukost och lunchpaket) ► utrustad cykel (cykelhjälm och cykelväskor ingår dock ej) ► karta (på engelska) ► Engelsktalande guide / chaufför med följefordon ► teknisk support för cyklarna
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  Transfer hotell - flygplats på hemresedagen; hyrcykel ; flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats) ♦ hyra av cykelväska,bokas vid beställningen:kontakta oss ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats, tillägg för 2-3 resenärer: 950 SEK pp

Bra att veta:   ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter  ♦ våra cyklar ♦ vägar: vi använder huvudsakligen små asfalt landsvägar som är lite traffikerade; vanligen i gott skick dock vissa partier kan be guppiga eller med väghåll. ♦ Alla cyklister får en karta. Guiden med följefordon och bagaget kontrollera flera gånger om dagen om allt är OK med gruppen. Guiden väntar på korsvägar, följer med till frukost, lunch och middag och berättar om de mest intressanta sevärdheterna på ruten.  ♦ tiderna som anges i programmet avser endast ren vandringstid (exkl. stopp på vägen) ♦ ta med egen cykelhjälm som du känner dig bekväm med. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och din försäkrings policy. OBS. EU-försäkringskortet gäller inte i Makedonien. ♦ om du ordnar resan till Makedonien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer.

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj - oktober

Nödvändig utrustning:   Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.

 


Fotogalleri


Cykla i Makedonien (Nominell 4.87 / 5 Baserat på 353 Recensioner)
Pris
7000 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
MAKCYC
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...