Saudiarabien


Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...

Draperat i en rik gobeläng av historia och kulturell överflöd, avslöjar Saudiarabien sig som en hemlig juvel för orädda resenärer. Kungariket, som öppnar sina portar för globala vandrare, förvandlas till en fängslande resedegel. Gå igenom epoker när vi avslöjar de kalejdoskopiska underverken i detta fascinerande rike - där landskap pendlar, kulturen pulserar och gästfrihet utstrålar värme.

Saudiarabiens ansikte är en vy av landskap, som börjar med Riyadh, en gåtfull portal till kungarikets underverk. Se Rub' al Khalis höga sanddyner, världens största sammanhängande sandöken. Här kan du fördjupa dig i ökensafari, korsa ovanpå kameler och förundras över himmelska konstellationer under den stora ökenvidden.

I väster lockar Röda havets lockelse med azurblått vatten och orörda korallrev - en fristad för ivrig dykare. Navigera på Farasanöarna, en skärgård som är utsmyckad i orörd prakt och omfamnar ett kalejdoskop av marint liv. Asirbergen, en grönskande tillflyktsort, erbjuder andrum med terrasserade åkrar och pittoreska byar, en oas mitt i öknens eldiga omfamning.

Saudiarabiens kulturella tablå, ett testamente inskrivet i UNESCO:s världsarv, utspelar sig i Al-Ula. Här återspeglar Nabateanska ruiner Madain Salehs storhet, som påminner om Jordans Petra. Jeddah, en UNESCO-listad kulturell koppling, kombinerar gammal tjusning med moderna underverk - Al-Balads labyrintiska gränder och det futuristiska Ithra exemplifierar denna dualitet.

Den andliga helgedomen, Mecka, beslöjad för icke-muslimer, är värd för den årliga pilgrimsfärden Hajj - ett imponerande spektakel. I närheten vaggar Medina Profetens moské, en vördad fristad för muslimer över hela världen.

Riyadh, den pulserande huvudstaden, förenar tradition med modernitet. Bestig Kingdom Center Tower, en vaktpost i stadssilhuetten, eller slingra sig genom den livliga Souq Al Zal. Den historiska Diriyah lockar konstfantaster och är värd för festivalen Diriyah Season.

NEOM, en spirande megastad, förebådar Saudiarabiens framtid - en koppling mellan innovation och hållbarhet, ett ambitiöst bevis på nationens föränderliga berättelse.

Gästfrihet, en hörnsten i Saudiarabiens identitet, sträcker sig till kulinariska eskapader. Njut av doftande ris, saftigt kött och aromatiska kryddor. Dyk ner i saudiarabiskt kaffe och njut av söta dadlar - en sensorisk symfoni som förkroppsligar essensen av gästfrihet.

Saudiarabien, en samling gömda skatter, lockar äventyrslystna. Från uråldriga arv till samtida strävanden, denna förtrollande odyssé lovar ett outplånligt avtryck. När kungariket öppnar sina armar för globala vandrare, grip ögonblicket, packa din nyfikenhet och låt Saudiarabien förtrolla sin förtrollande förtrollning - ett lockande samtal från hjärtat av den arabiska halvön.

Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...