Porten till Himalaya: Bhutan, Sikkim och Darjiling

Porten till Himalaya: Bhutan, Sikkim och Darjiling

Upplev det lilla kungadömet Bhutan och den norra delen av Indien! Här hittar du en oförstörd kultur, fantastiska tempel och kloster.

Trakterna i den östligaste Himalaya bergen bjuder på otaliga upplevelser. Bhutan, nästan oberört av väst inflytande (bl.a. kom TV-apparaten så sent som 1999), är den tibetanska buddhismens vagga. Sikkim, känt för sin rika fauna och de många templen, bl.a. Rumtek, Labrand och Phodang, bjuder på ett vackert landskap med stora höjdskillnader. Darjiling (även som Darjeeling), med sina 2 000 m över den bengaliska slätten, och dess omgivningar är främst känd för sitt te som kallas även för ” teernas Champagne”. Trots att området är ganska slitet är det livligt och som Mark Twain sade en gång ”En stad som alla borde se – att ha sett den, även en glimt av den, då bleknar resten av världens härligheter”. Soluppgången sett från Tiger Hill är troligen den mest enastående vyn av Himalaya, med Kanchenjunga, världens tredje högsta bergstopp, i bakgrunden.

Resans höjdpunkter
♦ Gangtok – huvudstaden och den största staden i den indsika delstaten Sikkim
♦ Punakha Dzong - räcknas som Bhutans gamla huvudstad
♦ Paro Dzong – en massiv fästning / kloster, som också är det administrativa centret för dzonkhag
Taktsang klostret - ligger på en brant klippa i Paro dalen

 

Reseplan:
Dag 1. Med flyg från Köpenhamn till Delhi och vidare med inrikesflyg till Bagdogra.

Dag 2.  Bagdogra – Darjiling 
Efter ankomsten transfer med buss till Darjiling, en stad som ligger 2 300 m.ö.h.

Dag 3. Darjiling
Vi besöker Yigacholing Ghoom klostret, Institutuinen för bergsbestigning, den zoologiska gården m.m. Vi gör en besök på en teplantage och smakar på Darjiling-te, bryggt på klassiskt vis.

Dag 4. Floderna Teesta och Rangit – Pelling (västra Sikkim)
Turen längs floderna tar ca 6-7 t. Vägen går genom teplanteringar, terrasserade gårdar och en riklig subtropisk vegetation.Vi besöker det berömda Pemayantse klostret och vandrar till Sangacholing klostret och till ruinerna efter Rabdentse, det gamla Sikkims andliga palats.

Dag 5. Pelling – Gangtok 
Tidigt på morgonen fortsätter vi till Gangtok (123 km). Under 6-7 t kör vi genom Sikkims berömda ris- och kardemumamarker till Gangtok (1870 m), en äventyrsby som ligger omgiven av rismarker rinnande floder och snön i fjärran.

Dag 6. Gangtok
Här besöker vi bl.a. Namgyalinstituten för tibetansk kultur, centret för konst hantverk, Encheyklostert m.m.

Dag 7. Phuentsholing
Vi kör till Phuentsholing, vid gränsen mot Bhutan.

Dag 8. Thimphu
Huvudstaden Thimphu nås via Bhutans många slingrande vägar. Här är vegetationen mångfaldig och klimatet skiftar i hela skalan från tropiskt till alpint.

Dag 9. Thimphu
Vi utforskar staden med bl.a. besök på skolan för konst och hantverk, institutionen för folkmedicin, samt Memorial Chorten (från 1974). Vi ser tillverkning av papper enligt den urgamla tekniken och besöker djurparken.

Dag 10. Punakha - Khamsum Yuelley Namgyel Chorten
Vi kör mot Punakha via Dochulapasset (3 150 m ö.h.).  Vi äter lunch i Punakha och besöker Punakha Dzong, ett 6 våningar högt kloster (från 1637). Vi vandrar till Khamsum Yuelley Namgyel Chorten.

Dag 11. Paro
Vi åker till Paro. På eftermiddagen besöker vi Ta Dzong, Bhutans Nationalmuseum, och går ner över Cantilevebron, som leder oss ner till Paros centrum. 

Dag 12. Taktsang klostret 
Dagen är avsett för en vandringstur till Taktsangklostert.

Dag 13. Delhi
Avresa med flyg från Paro till Delhi; inkvartering på hotell. Resten av dagen på egen hand i Delhi.

Dag 14. Avresa mot Skandinavien.

Bagagetransport: ► Inkluderad 

Detta ingår i grundpriset: ► 6 nätter i Indien ► 6 nätter i Bhutan ► helpension från kvällsmat Dag-2 till och med frukost dag-13 ► all transport (enligt program) ► lokal engelsktalande guide ► skandinavisktalande reseledare ► entréer ► flyg Delhi -Bagdogra och Paro - Delhi ► flyg Köpenhamn - Delhi, t/ri►
 

Detta ingår inte i grundpriset: ►dricks ► försäkringar ► visum ► inga måltider i Delhi innan avresan. 

Övriga tillägg: ► enkelrum: +2350 SEK

Visum:►Turistvisum krävs för både Indien och Bhutan

Fotogalleri