På Inkaleden i Anderna - Peru

På Inkaleden i Anderna - Peru

Vi vandrar på Inkaleden upp till Machu Picchu och Titicacasjön. Alla har hört talas om dem och nu är det din tur att se dem ! 

Peru är ett färgstarkt och äventyrligt land med otrolig variation i landskap och historia. Spår av Inkariket, den spanska kolonialtid och olika indiansk folkslag finns kvar i traditionerna, språket och så klart i jorden. På denna rundresa vandrar vi längs Sydamerikas bästa och mest populära vandringsled, Inkaleden. Vi ska gå i den exotiska Amasondjungeln som täcker tre femte delar av Peru och vi ska segla på Titicacasjön som delar Peru och Bolivia. Vi besöker naturligtvis inkarnas glömda stad, Machu Picchu, en av de sju nya världens underverk. Här ligger ruinerna av en imponerande civilisation i Anderna. Alla har hört talas om dem, nu är det din tur att se dem! 
 

Resans höjdpunkter
Titicacasjön – Världens högst belägna navigerbara sjö (3 800 m ö.h.).
Cusco – inkarikets centrum och "Världens Navel", enligt deras egen uppfattning.
Llactapata (“den övre staden” ) –Inkaruinerna av Llactapata (2 750 m ö.h.) som under Inkatiden var en viktig agrikulturell plats blev upptäckta av Hiram Bingham (1911 )
Winaywayna (”solens port”) - ett arkeologiskt komplex som bjuder på spännande sevärdheter.
Machu Picchu - den legendomspunna, och länge bortglömda inkastaden . Ett besök i Machu Picchu är ett minne för livet! 

OBS: Vi arrangerar också en kortare (13 dagars) individuell resa med lokala guider. På denna resa kommer man fram till Machu Picchu med tåg + bus, och den som regel inkluderar inte en forlängning till jungelområderna. Priset på denna resa är 15 050:-/ per person (utan flygbillet och vid min. 2 resande/betalande tillsammans).

Här hittar du en detaljerad reseplan for individuella 13 dagars resor til Peru.

Reseplan
Dag 1.  
Flyg till Lima med ankomst samma dag. (Flygbiljetter är inte inkluderade. Vi skickar gärna ett erbjudande på flygresan.) Transfer till hotell och inkvartering.

Dag 2. Lima - Arequipa
Flyg till Arequipa där vi besöker Santa Catalina klostret. Övernattning på hotell.

Dag 3. Arequipa - Titicacasjön
Transfer med buss till Puno vid Titicacasjön, världens högst belägna navigeringsbara sjön (3 800 m ö.h.).

Dag 4. Amantaniön
Motorbåtstur till Uros öarna omringade av säv och dy. Vidare till ön Amantani känd för sin keramik och textil tillverkning. Övernattning hos en lokal öbor.

Dag 5. Amantani – Taquile - Puno
Båt till ön Taquile. På eftermiddagen vandrar vi tillbaka till Puno. Övernattning på hotell.

Dag 6. Puno - Cusco
Med bus från Puno till Cusco – 6 timmar med en vacker panoramavy. Möjlighet för ridning eller rafting på Urubambafloden (tillval). Stadsrundtur i Cusco. Övernattning på hotell.

Dag 7. Cusco – Pisaq - Ollantaytambo
Vi besöger bl.a. Pisaq och Ollantaytambo i Den Helliga Dalen och får en introduktion i inkarnas kulturhistoria. Övernattning på hotell i Urubamba Village eller Ollantaytambo.

Dag 8. Chilca – Piscacucho – Llactapata - Huallaybamba
De följande dagarna vandrar vi på Inkaleden genom storslagen natur och imponerande ruiner. Vi startar med buss till den lilla byn Chilca och vidare till Piscacucho. Vi utforskar inkastaden Llactapata och går vidare till den lilla byn Huallaybamba där vi slår läger för natten. Övernattning i tält.
(Vandring: 5 t på 2800-3200m höjd).

Dag 9. Warmiwañusca passet
i dag är den tuffaste dagen när vi passerar Warmiwañusca passet (4 200 m. ö .h.) med spektakulär utsikt mot Huayanays snökladda bergstoppar. Övernattning i tält.
(Vandring: 7 t; nivåskillnad: +1000m /- 600m.)

Dag 10. Runturacayt - Sayacmara
Inkarnas brolagda väg öppnas framför oss och en vackert uthuggen trappa för oss till Runturacayt ruinerna. Vi vandrar vidare till Sayacmara ruinerna. Övernattning i tält ( 2 700 m ö.h.).
(Vandring: 8 t; nivåskillnad: - 900m.)

Dag 11.  Intipunku - Machu Picchu - Cusco
Winaywayna blev upptäckt 1 1940-talet och konkurrerar med Machu Picchu, Den Glömda staden. Vi kommer till Intipunku, ”solens port” och ingång till Machu Picchu ( 2 400 m ö.h.). Efter en guidad tur i Machu Picchu får vi tid på egen hand. Med buss till Aguas Calientes och vidare med tåg till Cusco. Övernattning på hotell.
Vandring: 3 t; nivåskillnad: - 300m.)

Dag 12. Cusco
Dagen i Cusco till fri disposition, förslagsvis ridning, cykling eller paragliding (tillval). Övernattning på hotell.

Dag 13. Cusco - Puerto Maldonado
Flyg till Puerto Maldonado.Vi skal tillbringa 2 dagar i Tambopata, en av Amazonas viktigaste reservat. Vi seglar ned på floden Madre de Dios till hytten Mejia där vi bor i bungalows. Ett par timmars guidad vandring genom djungeln. Övernattning på en bungallow/lodge i djungeln.

Dag 14. Sandovalsjön
Segeltur på Sandovalsjön, med ett fantastisk växt- och djurliv. Vi besöker Abeön och Sandovalsjön, kända för sina rika djur- och växtriken. Tillbaka till lodgen. Övernattning på en bungallow/lodge i djungeln.

Dag 15. Lima
Flyg till Lima. Transfer till hotell och inkvartering.

Dag 16. Avresa till Köpenhamn med ankomst påföljande dag..
 

Bagagetransport:  mot betalning på stället.

I priset ingår:   ► transport enligt program ► hotell (9 nätter), tält (3 nätter), bungalow (2 nätter), privat (1 natt) ► helpension på Titicacasjön, Inkaleden och djungelturen ► lokala engelsktalande guider under hela turen ► entréer enligt program.

OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  Flygbiljetter (ca. 10 000 SEK med KLM via Amsterdam) Vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +3000/pp (gäller enbart hotellen) ♦ Avbeställningsskydd: 1450/pp ♦ Flygtillägg: på inrikesflyg i Peru betalar man ca 8 USD/sträcka ♦ Utreseavgift: på internationella flygningar betalar man en avgift på ca 35 USD/pp. ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta:   ♦ VIKTIGT: anmälningen till resan ska vara oss till handa allra senast 3 månader innan avresan. Vi kan tyvärr inte ta emot anmälningar vid senare tidspunkt. Vid anmällning senare än 4 månader innan avresa får man inte vandra längs Inkaleden utan kommer man till Machu Picchu med buss och tåg i stället (!). ♦ 4 dagar är med krävande (!) vandring  ♦ privat inkvartering är med delade faciliteter och kan vara flera personer i samma rum  ♦ programmet är preliminärt och avvikelser/ändringar kan förekomma på plats ♦ I fall gruppresan inte kan bli av som planerat p.g.a. lägre deltagarantal kan samma tur anordnas (dock inget löfte !) med endast lokal engeslktalande guide på plats. Då borde man vara beredd på att betala eventualla flygtillägg för ändrad bokningsklass på flyget eller  t.o.m. annan flygrutt.  ♦  Vi anordnar också kortare (13 dagar) turer för individuella resande (min 2 pers) som är endast med lokal engelsktalande guide. På dessa turer når man Machu Piccho med buss och tåg. Dessa turer inkluderar inte delen i djungeln. Grundpriset (exkl. flygresa) är 13.690/pp (vid min 2 pers). Här kan du se programmet för individuella resande i Peru. ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället.

Visum:  Nordiska medborgare får stanna 90 dagar utan visum. Om du har ett annat än svenskt pass borde du kontakta i god tid före avresan ambassaden för närmare upplysningar om eventuellt visum. Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Det rekommenderas vaccinering mot gul feber samt malaria tabletter (t.ex. Malarone, Lariam eller liknande) för vistelsen i djungeln. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Fotogalleri